Куп - ТУР: Слави Лукач, слави мали Ахисар!

Фенер на коленима, Куп је у рукама! Први велики трофеј у 48-годишњој историји клуба са запада Турске и пласман у Лигу Европе.

Фудбал 10.05.2018 | 23:24
Куп - ТУР: Слави Лукач, слави мали Ахисар!
Прошле године Коња, ове године Ахисар.

Нема шта, барем када је Куп Турске у питању, доминација истанбулских великана отишла је у заборав. Малени клуб са запада Турске успео је вечерас у великом финалу у Ескишехиру да изненади велики Фенербахче и победом од 3:2 оствари највећи успех у историји клуба. Пласман у Лигу Европе!

После 48 година постојања, битисања углавном у аматерском и трећелигашком рангу турског фудбала, стигао је дан радости за све навијаче Ахисара. Сутра се у овом граду неће ићи у школу, ни на посао, славиће се велика победа коју су изборили пулени тренера Окана Бурука, ако се сећате некадашњег везисте Интера, који се испоставио као јако добар стратег.

Вечерас је 44-годишњи бивши првотимац Галате и Бешикташа био немилосрдан према бившем градском ривалу. Мајсторски је поставио тактику, а чак и када се Фенер преко Фернандаоа вратио у меч у 56. минуту, терао је своје пулене да наставе да нападају, уместо да се кукавички бране како обично бива кад слабији игра са јачим. Ахисар је повео преко Португалца Мигела Лопеза у 32. минуту, али је почетком другог дела уследио одговор Фенера.

Абдул Сисоко у 70. и Елдер Барбоса у 81. минуту наговестили су велико славље Ахисара које није угрозио ни још један погодак Фенербахчеа, који је у 87. постигао бразилски везиста Соуза. Није Фенер имао снаге за потпуни преокрет, па је пехар отишао у Ахисар  

Милан Лукач због суспензије није вечерас био у саставу Ахисара, али се по завршетку утакмице радовао са саиграчима највреднијем трофеју у клупској историји.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар