Kup - TUR: Slavi Lukač, slavi mali Ahisar!

Fener na kolenima, Kup je u rukama! Prvi veliki trofej u 48-godišnjoj istoriji kluba sa zapada Turske i plasman u Ligu Evrope.

Fudbal 10.05.2018 | 23:24
Kup - TUR: Slavi Lukač, slavi mali Ahisar!
Prošle godine Konja, ove godine Ahisar.

Nema šta, barem kada je Kup Turske u pitanju, dominacija istanbulskih velikana otišla je u zaborav. Maleni klub sa zapada Turske uspeo je večeras u velikom finalu u Eskišehiru da iznenadi veliki Fenerbahče i pobedom od 3:2 ostvari najveći uspeh u istoriji kluba. Plasman u Ligu Evrope!

Posle 48 godina postojanja, bitisanja uglavnom u amaterskom i trećeligaškom rangu turskog fudbala, stigao je dan radosti za sve navijače Ahisara. Sutra se u ovom gradu neće ići u školu, ni na posao, slaviće se velika pobeda koju su izborili puleni trenera Okana Buruka, ako se sećate nekadašnjeg veziste Intera, koji se ispostavio kao jako dobar strateg.

Večeras je 44-godišnji bivši prvotimac Galate i Bešiktaša bio nemilosrdan prema bivšem gradskom rivalu. Majstorski je postavio taktiku, a čak i kada se Fener preko Fernandaoa vratio u meč u 56. minutu, terao je svoje pulene da nastave da napadaju, umesto da se kukavički brane kako obično biva kad slabiji igra sa jačim. Ahisar je poveo preko Portugalca Migela Lopeza u 32. minutu, ali je početkom drugog dela usledio odgovor Fenera.

Abdul Sisoko u 70. i Elder Barbosa u 81. minutu nagovestili su veliko slavlje Ahisara koje nije ugrozio ni još jedan pogodak Fenerbahčea, koji je u 87. postigao brazilski vezista Souza. Nije Fener imao snage za potpuni preokret, pa je pehar otišao u Ahisar  

Milan Lukač zbog suspenzije nije večeras bio u sastavu Ahisara, ali se po završetku utakmice radovao sa saigračima najvrednijem trofeju u klupskoj istoriji.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar