ПЛ: "Летело перје" на Олимпијском стадиону!

Јунајтеди поделили бодове, Погба и Нобл се давили, па грлили! Вест Хем Јунајтед и Манчестер Јунајтед ремизирали су без голова у мечу одложеног 31. кола Премијер лиге.  У финишу утакмице Вест Хем - Манчестер јунајтед умало је избила озбиљна туча играча.  Да се нису похватали за гуше, ништа не би имало да се види. . .  Мршав реми Вест Хема и Манчестер јунајтеда у Лондону - 0:0.

Фудбал 10.05.2018 | 23:17
ПЛ: "Летело перје" на Олимпијском стадиону!
'Црвени ђаволи' су овим бодом, коло пре краја националног шампионата, потврдили вицешампионску титулу, док су 'Чекићари' још раније обезбедили опстанак.

Иако дуел готово да није имао резултатски значај, нисмо гледали превише квалитетан и узбудљив фудбал на Олимпијском стадиону у Лондону.

Опет, гости су били далеко ближи победи, упутивши чак 16 шутева ка голу домаћих, али је блистао голман Вест Хема Адријан, посебно у првом полувремену.

Првих 45 минута било је далеко садржајније него наставак сусрета, када је екипа Жозеа Муриња пропустила неколико одличних прилика да стекне вођство, односно у томе их је спречио сјајни шпански голман.

Најпре је Скот Мектоминеј замало био непрецизан после покушаја главом у 21. минуту, да би већ у следећем нападу Адријан дивном парадом зауставио снажан ударац Џесија Лингарда са дистанце.

Наставили су се атаци тима са Олд Трафорда, па је већ у 24. Лук Шо са друге стативе оштро гађао први угао, а Адријан овога пута успео да скене лопту, која се од стативе одбила назад у поље.

Једину шансу за Вест Хем у овом делу игре пропушта Жоао Марио.

Друго полувреме било је далеко мање садржајније, играло се углавном на средини терена, док је Манчестер доста јалово покушавао да стигне до поготка вредног три бода.

На крају, мало је недостајало да видимо општи хаос на терену, али је Пол Погба вероватно исте секунде помислио на финале ФА Купа и поступио трезвено, иако је он започео гужву.

Француз се унервозио у самом финишу и оштро стартовао на Марка Нобла, пошто је остао без лопте, а ратоборни Енглез одмах скочио и ухватио Погбу за врат, покушавајући да 'откине' главу, али овај није желео да уђе у конфликт, пре него што су се метежу прикључили остали играчи.

На крају су обојица добила по жути картон.

Сви мечеви последњег кола Премијер лиге на програму су у недељу у 16 часова.

Немање Матића није било у саставу гостију, као ни Ромелуа Лукакуа, јер португалски менаџер жели да један од најбољих играча тима потпуно свеж дочека финале ФА Купа са Челсијем 19. маја.

Вест Хем и Манчестер јунајтед одиграли су нерешено, 0:0, у последњој заосталој утакмици пред 38. коло Премијер лиге, заказано за недељу.

"Црвени ђаволи" су овим ремијем обезбедили друго место на табели, пошто сада имају четири бода више од Тотенхема, док је Вест Хем раније пребринуо све бриге око опстанка у лиги, па је против реномираног ривала играо само за престиж.

То не значи да пред 57.000 гледалаца на Олимпијском стадиону у Лондону није било жестоке борбе. Напротив!

Оба тима су јуришала на победу, Јунајтед је у појединим фазама утакмице доминирао и укупно гледано створио много више шанси, али је инспирисан на голу "чекићара" био Шпанац Адријан, који је код ударца Лука Шоа у првом полувремену имао и помоћ стативе.

Покушавали су Лингард, Мектоминеј, Санчез, Погба, али лопта није пронашла пут до мреже, док је најконкретнији у домаћем тиму био Марко Арнаутовић. Ипак, Вест Хем је урадио недовољно да спречи 18. меч Давида Де Хее без примљеног гола у Премијер лиги 2017/18!

У финишу су, наизглед без нарочитог разлога, страсти прокључале као да је утакмица питање "живота и смрти".

Прво су се покошкали Пол Погба и Енди Керол, а већ у следећем минуту је судија пропустио да досуди прекршај Кујатеа над Погбом, који је одмах затим из освете саплео са леђа капитена домаћих Марка Нобла!

Искусни фудбалер средњег реда залетео се као брзи воз ка Јунајтедовом "младом лаву", који испрва није желео да користи руке, али је у њиховом краткотрајном дуелу било свега и свачега...

На срећу, не и озбиљних удараца, па је судија Џонатан Мос након рашчишћавања гужве - умешали су се Шо, Керол, Забалета и други - обојици показао по жути картон.

По завршетку утакмице су се Нобл и Погба загрлили, мирно попричали и напустили терен "закопаних секира".

Ваљда што никоме победа ништа нарочито није значила гледали смо вечерас незанимљив меч на Олимпијском стадиону у Лондону. Жозе Мурињо је одлучио да одмори Немању Матића за финиш сезоне и финале ФА купа са Челсијем следеће недеље, а Вест Хем и Манчестер Јунајтед поделили су бодове (0:0) на затварању овог ванредног мини-кола.

Прилика за гол је било, иако су Чекићари имали теренску надмоћ и иницијативу у већем делу меча, боље шансе је пропустио Јунајтед и то махом у уводних 30 минута. Голман домаћина Адријан истакао се пред покушајима Мектоминеја, Лингарда и Лука Шоа и то у размаку од свега неколико минута. Најбољу шансу за Вест Хем у првом делу пропустио је Жоао Марио који је шутирао мало покрај десне стативе.

У другом делу су се обе екипе оријентисале на одбрану, а опет је најбољу прилику пропустио гостујући тим преко Алексиса Санчеза који је био разигран вечерас, али се није снашао у ситуацији пред голом Чекићара у 48. минуту.

Кад већ нисмо видели гол, барем нисмо остали ускраћени за рвање, а главни протагонисти били су Пол Погба иМарк Нобл у 88. минуту. Разлог је била серија прекршаја  на средини терена, а након што им је главни судија обојици показао по жути картон, Мурињо је извукао несташног Погбу из игре како овај не би направио глупост и зарадио искључење због којег би могао да пропусти и финале ФА купа.

Овим ремијем Манчестер Јунајтед је коло пре краја и математички обезбедио друго место у Премијер лиги.

ЕНГЛЕСКА 1 - ЗАОСТАЛИ МЕЧЕВИ 31. И 35. КОЛА

Среда
Лестер - Арсенал 3:1 (1:0)
/Ихеаначо 14, Варди 76 пенал, Марез 90 - Обамејан 53/

Челси - Хадерсфилд 1:1 (0:0)
/Алонсо 62 - Депоатр 50/

Манчестер Сити - Брајтон 3:1 (2:1)
/Данило 16, Силва 34, Фернандињо - Уљоа 20/

Тотенхем - Њукасл 1:0 (0:0)
/Кејн 50/

Четвртак
Вест Хем - Манчестер Јунајтед 0:0

ТАБЕЛА УОЧИ ПОСЛЕДЊЕГ КОЛА: Манчестер сити 97, Манчестер јунајтед 78, Тотенхем 74, Ливерпул 72, Челси 70, Арсенал 60, Барнли 54, Евертон 49, Лестер 47, Њукасл 41, Кристал Палас 41, Борнмут 41, Вотфорд 41, Брајтон 40, Вест Хем 39, Хадерсфилд 37, Саутемптон 36, Свонси 33, Вест Бромвич 31, Стоук 30.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар