PL: "Letelo perje" na Olimpijskom stadionu!

Junajtedi podelili bodove, Pogba i Nobl se davili, pa grlili! Vest Hem Junajted i Mančester Junajted remizirali su bez golova u meču odloženog 31. kola Premijer lige.  U finišu utakmice Vest Hem - Mančester junajted umalo je izbila ozbiljna tuča igrača.  Da se nisu pohvatali za guše, ništa ne bi imalo da se vidi. . .  Mršav remi Vest Hema i Mančester junajteda u Londonu - 0:0.

Fudbal 10.05.2018 | 23:17
PL: "Letelo perje" na Olimpijskom stadionu!
'Crveni đavoli' su ovim bodom, kolo pre kraja nacionalnog šampionata, potvrdili vicešampionsku titulu, dok su 'Čekićari' još ranije obezbedili opstanak.

Iako duel gotovo da nije imao rezultatski značaj, nismo gledali previše kvalitetan i uzbudljiv fudbal na Olimpijskom stadionu u Londonu.

Opet, gosti su bili daleko bliži pobedi, uputivši čak 16 šuteva ka golu domaćih, ali je blistao golman Vest Hema Adrijan, posebno u prvom poluvremenu.

Prvih 45 minuta bilo je daleko sadržajnije nego nastavak susreta, kada je ekipa Žozea Murinja propustila nekoliko odličnih prilika da stekne vođstvo, odnosno u tome ih je sprečio sjajni španski golman.

Najpre je Skot Mektominej zamalo bio neprecizan posle pokušaja glavom u 21. minutu, da bi već u sledećem napadu Adrijan divnom paradom zaustavio snažan udarac Džesija Lingarda sa distance.

Nastavili su se ataci tima sa Old Traforda, pa je već u 24. Luk Šo sa druge stative oštro gađao prvi ugao, a Adrijan ovoga puta uspeo da skene loptu, koja se od stative odbila nazad u polje.

Jedinu šansu za Vest Hem u ovom delu igre propušta Žoao Mario.

Drugo poluvreme bilo je daleko manje sadržajnije, igralo se uglavnom na sredini terena, dok je Mančester dosta jalovo pokušavao da stigne do pogotka vrednog tri boda.

Na kraju, malo je nedostajalo da vidimo opšti haos na terenu, ali je Pol Pogba verovatno iste sekunde pomislio na finale FA Kupa i postupio trezveno, iako je on započeo gužvu.

Francuz se unervozio u samom finišu i oštro startovao na Marka Nobla, pošto je ostao bez lopte, a ratoborni Englez odmah skočio i uhvatio Pogbu za vrat, pokušavajući da 'otkine' glavu, ali ovaj nije želeo da uđe u konflikt, pre nego što su se metežu priključili ostali igrači.

Na kraju su obojica dobila po žuti karton.

Svi mečevi poslednjeg kola Premijer lige na programu su u nedelju u 16 časova.

Nemanje Matića nije bilo u sastavu gostiju, kao ni Romelua Lukakua, jer portugalski menadžer želi da jedan od najboljih igrača tima potpuno svež dočeka finale FA Kupa sa Čelsijem 19. maja.

Vest Hem i Mančester junajted odigrali su nerešeno, 0:0, u poslednjoj zaostaloj utakmici pred 38. kolo Premijer lige, zakazano za nedelju.

"Crveni đavoli" su ovim remijem obezbedili drugo mesto na tabeli, pošto sada imaju četiri boda više od Totenhema, dok je Vest Hem ranije prebrinuo sve brige oko opstanka u ligi, pa je protiv renomiranog rivala igrao samo za prestiž.

To ne znači da pred 57.000 gledalaca na Olimpijskom stadionu u Londonu nije bilo žestoke borbe. Naprotiv!

Oba tima su jurišala na pobedu, Junajted je u pojedinim fazama utakmice dominirao i ukupno gledano stvorio mnogo više šansi, ali je inspirisan na golu "čekićara" bio Španac Adrijan, koji je kod udarca Luka Šoa u prvom poluvremenu imao i pomoć stative.

Pokušavali su Lingard, Mektominej, Sančez, Pogba, ali lopta nije pronašla put do mreže, dok je najkonkretniji u domaćem timu bio Marko Arnautović. Ipak, Vest Hem je uradio nedovoljno da spreči 18. meč Davida De Hee bez primljenog gola u Premijer ligi 2017/18!

U finišu su, naizgled bez naročitog razloga, strasti proključale kao da je utakmica pitanje "života i smrti".

Prvo su se pokoškali Pol Pogba i Endi Kerol, a već u sledećem minutu je sudija propustio da dosudi prekršaj Kujatea nad Pogbom, koji je odmah zatim iz osvete sapleo sa leđa kapitena domaćih Marka Nobla!

Iskusni fudbaler srednjeg reda zaleteo se kao brzi voz ka Junajtedovom "mladom lavu", koji isprva nije želeo da koristi ruke, ali je u njihovom kratkotrajnom duelu bilo svega i svačega...

Na sreću, ne i ozbiljnih udaraca, pa je sudija Džonatan Mos nakon raščišćavanja gužve - umešali su se Šo, Kerol, Zabaleta i drugi - obojici pokazao po žuti karton.

Po završetku utakmice su se Nobl i Pogba zagrlili, mirno popričali i napustili teren "zakopanih sekira".

Valjda što nikome pobeda ništa naročito nije značila gledali smo večeras nezanimljiv meč na Olimpijskom stadionu u Londonu. Žoze Murinjo je odlučio da odmori Nemanju Matića za finiš sezone i finale FA kupa sa Čelsijem sledeće nedelje, a Vest Hem i Mančester Junajted podelili su bodove (0:0) na zatvaranju ovog vanrednog mini-kola.

Prilika za gol je bilo, iako su Čekićari imali terensku nadmoć i inicijativu u većem delu meča, bolje šanse je propustio Junajted i to mahom u uvodnih 30 minuta. Golman domaćina Adrijan istakao se pred pokušajima Mektomineja, Lingarda i Luka Šoa i to u razmaku od svega nekoliko minuta. Najbolju šansu za Vest Hem u prvom delu propustio je Žoao Mario koji je šutirao malo pokraj desne stative.

U drugom delu su se obe ekipe orijentisale na odbranu, a opet je najbolju priliku propustio gostujući tim preko Aleksisa Sančeza koji je bio razigran večeras, ali se nije snašao u situaciji pred golom Čekićara u 48. minutu.

Kad već nismo videli gol, barem nismo ostali uskraćeni za rvanje, a glavni protagonisti bili su Pol Pogba iMark Nobl u 88. minutu. Razlog je bila serija prekršaja  na sredini terena, a nakon što im je glavni sudija obojici pokazao po žuti karton, Murinjo je izvukao nestašnog Pogbu iz igre kako ovaj ne bi napravio glupost i zaradio isključenje zbog kojeg bi mogao da propusti i finale FA kupa.

Ovim remijem Mančester Junajted je kolo pre kraja i matematički obezbedio drugo mesto u Premijer ligi.

ENGLESKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 31. I 35. KOLA

Sreda
Lester - Arsenal 3:1 (1:0)
/Iheanačo 14, Vardi 76 penal, Marez 90 - Obamejan 53/

Čelsi - Hadersfild 1:1 (0:0)
/Alonso 62 - Depoatr 50/

Mančester Siti - Brajton 3:1 (2:1)
/Danilo 16, Silva 34, Fernandinjo - Uljoa 20/

Totenhem - Njukasl 1:0 (0:0)
/Kejn 50/

Četvrtak
Vest Hem - Mančester Junajted 0:0

TABELA UOČI POSLEDNJEG KOLA: Mančester siti 97, Mančester junajted 78, Totenhem 74, Liverpul 72, Čelsi 70, Arsenal 60, Barnli 54, Everton 49, Lester 47, Njukasl 41, Kristal Palas 41, Bornmut 41, Votford 41, Brajton 40, Vest Hem 39, Hadersfild 37, Sautempton 36, Svonsi 33, Vest Bromvič 31, Stouk 30.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar