Лајовић још не може да вјерује да је побиједио Делпа!

"У тај брејку сам помислио – с*ање, требало је да водим 2:0"! Српски тенисер Душан Лајовић каже још увек не може да верује да је победио Хуан Мартина Дел Потра у Мадриду, али наглашава да је велики тријумф заслужио.

Тенис 11.05.2018 | 08:45
Лајовић још не може да вјерује да је побиједио Делпа!
Лајовићу је победа над шестим играчем света прва над неким од топ 10 тенисера, а српски играч је до сада имао скор 0-10.

Дел Потро је после освојеног првог сета 6:3 у наредна два надигран, 6:4 и 7:6 (6) и Лајовић је, играјући као да је и сам део топ 10, прошао до четвртфинала и меча са Кевином Андерсоном.

"Невероватно сам срећан, још не могу да верујем да сам данас победио, био је тежак меч, успони и падови. У првом сету сам се осећао добро, али сам изгубио два брејка на свој сервис, а у другом сету сам рекао себи да морам да притиснем његов сервис и да имам више самопоуздања у свој и то се десило. Трећи сет је био чиста 'рововска борба', али сам на крају имао среће и задовољан сам што сам остварио своју прву победу над топ 10 играчем, никад није касно", рекао је Лајовић за Тенис ТВ.

Дел Потро је шести играч на свету, а Аргентинац је током читавог меча одлично убацивао први сервис. Када би успео да узврати, Лајовић је нападао његову бекхенд страну и то се испоставило као добра одлука. Ипак, Дел Потро је у тај брејку трећег сета после неколико грешака српског играча повео 4:0.

"У том тренутку сам помислио 'с*ање, требало је да водим 2:0', изгубио сам два поена које је требало да добијем и имао сам 0:4 у тај брејку, још мало и испао си. Не знам како сам се изборио, само поен по поен и тако се десило", додаје Лајовић.

Лајовић је као 95. играч на свету дошао из квалификација и обезбедио прво Мастерс четвртфинале у својој каријери. Ако оде корак даље и победи Кевина Андерсона, састаће се можда и са Рафаелом Надалом.

"Само сам радио боље него обично и то је био кључ. Сервирао сам добро данас, сервис је био одличан, снажан, високи проценти, и то је помогло", рекао је Душан.

Сада, после нешто више од годину дана, сарадња са Хосе Перласом је почела да даје резултате.

"Радимо већ годину, годину и по дана. Обојица смо могли да видимо разлике на терену, али резултата није било и ово је сада први велики. Срећан сам што ствари које он ради са мном и обрнуто функционишу и на терену", каже Лајовић који се осврнуо и на свог наредног противника.

"Играли смо један меч на тврдој подлози у Мајамију, изгубио сам. Ово је шљака па је другачије, али је брзо, а он сервира брзо па ћу морати да играм као данас да бих победио", закључује српски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар