Lajović još ne može da vjeruje da je pobijedio Delpa!

"U taj brejku sam pomislio – s*anje, trebalo je da vodim 2:0"! Srpski teniser Dušan Lajović kaže još uvek ne može da veruje da je pobedio Huan Martina Del Potra u Madridu, ali naglašava da je veliki trijumf zaslužio.

Tenis 11.05.2018 | 08:45
Lajović još ne može da vjeruje da je pobijedio Delpa!
Lajoviću je pobeda nad šestim igračem sveta prva nad nekim od top 10 tenisera, a srpski igrač je do sada imao skor 0-10.

Del Potro je posle osvojenog prvog seta 6:3 u naredna dva nadigran, 6:4 i 7:6 (6) i Lajović je, igrajući kao da je i sam deo top 10, prošao do četvrtfinala i meča sa Kevinom Andersonom.

"Neverovatno sam srećan, još ne mogu da verujem da sam danas pobedio, bio je težak meč, usponi i padovi. U prvom setu sam se osećao dobro, ali sam izgubio dva brejka na svoj servis, a u drugom setu sam rekao sebi da moram da pritisnem njegov servis i da imam više samopouzdanja u svoj i to se desilo. Treći set je bio čista 'rovovska borba', ali sam na kraju imao sreće i zadovoljan sam što sam ostvario svoju prvu pobedu nad top 10 igračem, nikad nije kasno", rekao je Lajović za Tenis TV.

Del Potro je šesti igrač na svetu, a Argentinac je tokom čitavog meča odlično ubacivao prvi servis. Kada bi uspeo da uzvrati, Lajović je napadao njegovu bekhend stranu i to se ispostavilo kao dobra odluka. Ipak, Del Potro je u taj brejku trećeg seta posle nekoliko grešaka srpskog igrača poveo 4:0.

"U tom trenutku sam pomislio 's*anje, trebalo je da vodim 2:0', izgubio sam dva poena koje je trebalo da dobijem i imao sam 0:4 u taj brejku, još malo i ispao si. Ne znam kako sam se izborio, samo poen po poen i tako se desilo", dodaje Lajović.

Lajović je kao 95. igrač na svetu došao iz kvalifikacija i obezbedio prvo Masters četvrtfinale u svojoj karijeri. Ako ode korak dalje i pobedi Kevina Andersona, sastaće se možda i sa Rafaelom Nadalom.

"Samo sam radio bolje nego obično i to je bio ključ. Servirao sam dobro danas, servis je bio odličan, snažan, visoki procenti, i to je pomoglo", rekao je Dušan.

Sada, posle nešto više od godinu dana, saradnja sa Hose Perlasom je počela da daje rezultate.

"Radimo već godinu, godinu i po dana. Obojica smo mogli da vidimo razlike na terenu, ali rezultata nije bilo i ovo je sada prvi veliki. Srećan sam što stvari koje on radi sa mnom i obrnuto funkcionišu i na terenu", kaže Lajović koji se osvrnuo i na svog narednog protivnika.

"Igrali smo jedan meč na tvrdoj podlozi u Majamiju, izgubio sam. Ovo je šljaka pa je drugačije, ali je brzo, a on servira brzo pa ću morati da igram kao danas da bih pobedio", zaključuje srpski teniser.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar