Помјера границе - Буфон у Јувеу стигао до броја 300!

Голман Јувентуса Ђанлуиђи Буфон сачувао је мрежу без примљеног гола у чак 300 утакмица током своје каријере у црно-белом.  За сва времена - Ђиђијева 300. без примљеног гола! Нови рекорд ветерана на голу Старе даме.

Фудбал 13.05.2018 | 14:00
Помјера границе - Буфон у Јувеу стигао до броја 300!
Јувентус је у среду разбио Милан у финалу Купа Италије са 4:0, а 'бјанконери' током читавог Купа нису примили ниједан гол.

Мада је то био четврти тријумф у низу за "Стару даму" посебну тежину има и за 40-годишњег Буфона.

Према Тутоспорту, Буфон је тристотом утакмицом у којој није примио гол, дошао до скоро 46 процената мечева у којима му је мрежа мировала у свим такмичењима.

За Јувентус је бранио укупно 655 пута до сада. Поред овог, Буфон има још неколико података којима може да се похвали.

Најдуже је био без примљеног гола у Серији А (974 минута), у десет утакмица заредом није морао да вади лопту из мреже, а током две сезоне је чак 21 пут чувао мрежу нетакнутом.

Легендарни италијански голман Ђанлуиђи Буфон забележио је у синоћном финалу Купа Италије 300. утакмицу без примљеног гола у дресу Старе даме.

Бјанконери нису примили гол у најмасовнијем такмичењу ове сезоне, а 40-годишњи чувар мреже је стајао међу стативама у тријумфу над Миланом од 4:0.

Био је то четврти везани тријумф Јувентуса над великим ривалом са Сан Сира, а према информацији Тутоспорта ово је Буфону 300. "клин шит" на 655 наступа. То значи да је ветеран у 46% случајева успевао да не прими гол у свим такмичењима.

Буфон већ држи неколико рекорда, укључујући најдужи низ без примлејног гола у серији А (947 минута), највише узастопних "клин шитова" (десет) и највише утакмциа без примљеног гола у сезони (21 у сезонама 2011/12. и 2015/16).

Капа доле, мајсторе...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар