Pomjera granice - Bufon u Juveu stigao do broja 300!

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon sačuvao je mrežu bez primljenog gola u čak 300 utakmica tokom svoje karijere u crno-belom.  Za sva vremena - Điđijeva 300. bez primljenog gola! Novi rekord veterana na golu Stare dame.

Fudbal 13.05.2018 | 14:00
Pomjera granice - Bufon u Juveu stigao do broja 300!
Juventus je u sredu razbio Milan u finalu Kupa Italije sa 4:0, a 'bjankoneri' tokom čitavog Kupa nisu primili nijedan gol.

Mada je to bio četvrti trijumf u nizu za "Staru damu" posebnu težinu ima i za 40-godišnjeg Bufona.

Prema Tutosportu, Bufon je tristotom utakmicom u kojoj nije primio gol, došao do skoro 46 procenata mečeva u kojima mu je mreža mirovala u svim takmičenjima.

Za Juventus je branio ukupno 655 puta do sada. Pored ovog, Bufon ima još nekoliko podataka kojima može da se pohvali.

Najduže je bio bez primljenog gola u Seriji A (974 minuta), u deset utakmica zaredom nije morao da vadi loptu iz mreže, a tokom dve sezone je čak 21 put čuvao mrežu netaknutom.

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon zabeležio je u sinoćnom finalu Kupa Italije 300. utakmicu bez primljenog gola u dresu Stare dame.

Bjankoneri nisu primili gol u najmasovnijem takmičenju ove sezone, a 40-godišnji čuvar mreže je stajao među stativama u trijumfu nad Milanom od 4:0.

Bio je to četvrti vezani trijumf Juventusa nad velikim rivalom sa San Sira, a prema informaciji Tutosporta ovo je Bufonu 300. "klin šit" na 655 nastupa. To znači da je veteran u 46% slučajeva uspevao da ne primi gol u svim takmičenjima.

Bufon već drži nekoliko rekorda, uključujući najduži niz bez primlejnog gola u seriji A (947 minuta), najviše uzastopnih "klin šitova" (deset) i najviše utakmcia bez primljenog gola u sezoni (21 u sezonama 2011/12. i 2015/16).

Kapa dole, majstore...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar