Мићић на прослави Дана побједе

Градоначелник Мићо Мићић на челу делегације Града Бијељина борави у руском граду Азову и учествује на манифестацијама поводом 73. годишњице од побједе савезника у Другом свјетском рату. Средишњи догађаји одржани на Дан побједе били су Марш бесмртног пука и свечани митинг на којем је, након челника Азова, говорио и градоначелник Мићић.

Република Српска 10.05.2018 | 19:29
Мићић на прослави Дана побједе
- Борба против агресора руски и српски народ никад није ставила на двије стране. Наши јунаци и заставе су увијек били заједно - на страни слободе и правде. Хвала великом руском народу за осјећај заједништва и потребу да буде уз српски народ у најтежим тренуцима који у нашој историји нису били ријетки. Заједно се залажемо за истину, слободу и правду јер су то једини начини за напредак и опстанак на овим просторима - истакао је, између осталог, Мићић пред више хиљада учесника митинга.

Митингу су претходили парада до меморијала „Палим за отаџбину" и Марш бесмртног пука на којем су грађани Азова носили фотографије ратних хероја палих у борбу против нациста.

- Велика је част упознати ратне ветеране и чути њихове успомене из времена страдања и времена славе. На нама је да не дозволимо да се зло које су они побиједили не понови и да његујемо везе са свим народима и људима који схватају важност суживота у миру и сарадњи - поручио је Мићић.

Овом приликом је потписан Протокол о намјерама за успостављање сарадње између Бијељине и Азова, а градоначелници су изразили увјерење да ће сарадња бити на обострану корист два града.- Народ Републике Српске сматрамо братским и желимо да сарадња између наших градова, али и људи који живе у Азову и Бијељини буде свеобухватна, на обострану корист - саопштили су званичници Азова.

Сарадња између грађана из два града започета је прошле године, када су размијењене посјете ученика из Азова и Бијељине у оквиру пројекта „Код пријатества" („Код дружби") са благословом руског патријарха Кирила и у организацији Српско-руске заједнице „Завјет". Ученици су су боравили у породицама вршњака и упознали се са културама два народа и локалним знаменитостима и тако направили први корак у зближавању Азовчана и Сембераца.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

КАЛАСЊИКОВ

10.05.2018 17:49

Браво Мицо легендо, Русија мајка српска, увијек су нас помагали посебно у рату , море руски добровољаца је било на бранику отадјбине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@танзђара

10.05.2018 19:37

Шути кукавче, то се не смије јаво причати. Није бо никаквих добровољаца нити помоћи из Србије, Грчке, Украине! Народ се је голорук одбранио уз велике жртве, стотине дјеце су страдале само од лавова из Пионирске Долине. Тигрове и леопарде да и не спомињем. Туга..

Name

Па

10.05.2018 17:57

Видим ја неко ми познат поред Путина, ја све мислио да је Вучић, кад оно наш Мићо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.05.2018 21:42

Цуј сад и попови славе, па њих су Бољсевици стрељали заједно са петоколонасима белогардистима

Name

???

10.05.2018 19:32

Зар нису Руси марисали четнике скупа са партизанима? Више ништа не контам, ваља ми поново у шкоку да научим о овим најновијим 'еројима.. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

01

10.05.2018 21:39

Па Мицо побогу одлуци се, или са цетницима или са партизанима. Нису били на истој страни него се гледали преко нисана. Хаха хаха ја глупсона

Name

Цица

11.05.2018 10:12

Драза је велики антифасиста и хуманиста, у Србији слављен, од такодје антифасиста какав је и сам био...фини неки људи..

Name

ја

11.05.2018 07:39

А јес их пуно.

ОДГОВОРИТЕ