Mićić na proslavi Dana pobjede

Gradonačelnik Mićo Mićić na čelu delegacije Grada Bijeljina boravi u ruskom gradu Azovu i učestvuje na manifestacijama povodom 73. godišnjice od pobjede saveznika u Drugom svjetskom ratu. Središnji događaji održani na Dan pobjede bili su Marš besmrtnog puka i svečani miting na kojem je, nakon čelnika Azova, govorio i gradonačelnik Mićić.

Republika Srpska 10.05.2018 | 19:29
Mićić na proslavi Dana pobjede
- Borba protiv agresora ruski i srpski narod nikad nije stavila na dvije strane. Naši junaci i zastave su uvijek bili zajedno - na strani slobode i pravde. Hvala velikom ruskom narodu za osjećaj zajedništva i potrebu da bude uz srpski narod u najtežim trenucima koji u našoj istoriji nisu bili rijetki. Zajedno se zalažemo za istinu, slobodu i pravdu jer su to jedini načini za napredak i opstanak na ovim prostorima - istakao je, između ostalog, Mićić pred više hiljada učesnika mitinga.

Mitingu su prethodili parada do memorijala „Palim za otadžbinu" i Marš besmrtnog puka na kojem su građani Azova nosili fotografije ratnih heroja palih u borbu protiv nacista.

- Velika je čast upoznati ratne veterane i čuti njihove uspomene iz vremena stradanja i vremena slave. Na nama je da ne dozvolimo da se zlo koje su oni pobijedili ne ponovi i da njegujemo veze sa svim narodima i ljudima koji shvataju važnost suživota u miru i saradnji - poručio je Mićić.

Ovom prilikom je potpisan Protokol o namjerama za uspostavljanje saradnje između Bijeljine i Azova, a gradonačelnici su izrazili uvjerenje da će saradnja biti na obostranu korist dva grada.- Narod Republike Srpske smatramo bratskim i želimo da saradnja između naših gradova, ali i ljudi koji žive u Azovu i Bijeljini bude sveobuhvatna, na obostranu korist - saopštili su zvaničnici Azova.

Saradnja između građana iz dva grada započeta je prošle godine, kada su razmijenjene posjete učenika iz Azova i Bijeljine u okviru projekta „Kod prijatestva" („Kod družbi") sa blagoslovom ruskog patrijarha Kirila i u organizaciji Srpsko-ruske zajednice „Zavjet". Učenici su su boravili u porodicama vršnjaka i upoznali se sa kulturama dva naroda i lokalnim znamenitostima i tako napravili prvi korak u zbližavanju Azovčana i Semberaca.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

KALASNJIKOV

10.05.2018 17:49

Bravo Mico legendo, Rusija majka srpska, uvijek su nas pomagali posebno u ratu , more ruski dobrovoljaca je bilo na braniku otadjbine.

ODGOVORITE
Name

@tanzđara

10.05.2018 19:37

Šuti kukavče, to se ne smije javo pričati. Nije bo nikakvih dobrovoljaca niti pomoći iz Srbije, Grčke, Ukraine! Narod se je goloruk odbranio uz velike žrtve, stotine djece su stradale samo od lavova iz Pionirske Doline. Tigrove i leoparde da i ne spominjem. Tuga..

Name

Па

10.05.2018 17:57

Видим ја неко ми познат поред Путина, ја све мислио да је Вучић, кад оно наш Мићо

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2018 21:42

Cuj sad i popovi slave, pa njih su Boljsevici streljali zajedno sa petokolonasima belogardistima

Name

???

10.05.2018 19:32

Zar nisu Rusi marisali četnike skupa sa partizanima? Više ništa ne kontam, valja mi ponovo u škoku da naučim o ovim najnovijim 'erojima.. .

ODGOVORITE
Name

01

10.05.2018 21:39

Pa Mico pobogu odluci se, ili sa cetnicima ili sa partizanima. Nisu bili na istoj strani nego se gledali preko nisana. Haha haha ja glupsona

Name

Cica

11.05.2018 10:12

Draza je veliki antifasista i humanista, u Srbiji slavljen, od takodje antifasista kakav je i sam bio...fini neki ljudi..

Name

ja

11.05.2018 07:39

A jes ih puno.

ODGOVORITE