Атлетиков бруталан одговор - враћа се “глупан” Агуеро?!

Марка јавља да су ратне секире закопане! Торес, Луис, Коста, па Агуеро! Свуда пођи, у Атлетико се врати. . .

Фудбал 13.05.2018 | 00:00
Атлетиков бруталан одговор - враћа се “глупан” Агуеро?!
Антоан Гризман је велика жеља Барселоне, па - иако јој се противе - у Атлетико Мадриду већ размишљају о замени.

По писању "Марке", одлука је пала на нападача Манчестер ситија - Серхија Агуера!

Био би то још једна повратак међу "јорганџије", као што су претходно учинили Фернандо Торес, Филипе Луис и Дијего Коста.

Контакт је наводно већ успостављен, а трансфер би могао да буде реализован и пре краја Светског првенства у Русији, на којем ће "Кун" Агуеро учествовати са Аргентином.

Сјајни нападач је носио дрес Атлетика од 2006. до 2011. године и има освојену Лигу Европе и УЕФА Супер куп са тимом из Мадрида. Његов одлазак, међутим, није прошао у пријатељском тону, будући да је Аргентинац тада писмено образложио жељу да напусти клуб.

Подсетимо, пре неколико месеци, Агуеро је рекао да по истицању уговора са Ситијем (2020. године) жели да се врати у аргентински Индипендијенте у којем је и почео каријеру.

Видећемо хоће ли Атлетико бити успутна или задња станица 29-годишњег нападача...

После седам година путеви Серхија Агуера и Атлетико Мадрида би опет могли да се укрсте. Радио Маркакао ударну вест дана јавља да мадридски клуб жели да врати некадашњег миљеника навијача.

Како сазнаје утицајни медиј, контакти су већ успостављени и Аргентинац не одбацује могућност да се врати из Манчестер у Мадрид. Преговори тек почињу и мода буду пролонгирани за јул јер Агуеро жели максимално да се фокусира на одмор и припреме за Мундијал. Тек после СП у Русији је спреман да преговара о трансферу…

Атлетико се спрема за сценарио ако остане без Гризмана. Барселона је стегла обруч око Француза којем је мадридски клуб понудио астрономски уговор само да остане. Гризман се још двоуми и много тога ће зависити и од финала Лиге Европе. Освајање трофеја би ишло у прилог Ателтико и можда би преломило Гризмана да остане у клубу и потпише нови уговор.

Ипак, ако Француз оде, Атлетико мора да доведе замену. Прво се помињао Единсон Кавани који је стараСимеонеова жеља и са којим су такође успостављени контакти преко саиграча из репрезентације Хименеза иГодина. Сада је опција и Агуеро…

Повратак Куна у Ателтико је до пре неколико месеци изгледао као немогућа мисија јер у клубу није било воље да уопште размисле о тој опцији. Атлетиков председник Енрике Серезо није у добрим односима са бившим нападечем.
“Стигао је као херој, а отишао је као глупан. Он је једини играч који је напустио Ателтико затворивши дупетом врата клуба”, рекао је пре неколико година Серезо.

Али изгледа да је Симеоне успео да испегла ствари и да отопли односе на релацији са земљаком. 

Агуеро је 2011. отишао у Манчестер Сити за 45.000.000 евра, а клуб се надао већем обештећењу. Ипак, он није желео да продужи уговор и Атлетико је морао да га прода. А додатно их је разљутило када су сазнали да је Аргентинац преговарао и са градским ривалом Реалом.

Ратне секире су изгледа закопане и сада постоји воља на обе стране да се сарадња обнови. Ако биАгуеро дошао као замена за Гризмана, Симеоне би опет добио на располагање моћан нападачки тандем. А помиње се чак и довођење још једног нападача као замене за Фернанда Тореса. Реч је оЂерару Морену из Еспањола који има откупну клаузулу од 40.000.000 евра.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар