Atletikov brutalan odgovor - vraća se “glupan” Aguero?!

Marka javlja da su ratne sekire zakopane! Tores, Luis, Kosta, pa Aguero! Svuda pođi, u Atletiko se vrati. . .

Fudbal 13.05.2018 | 00:00
Atletikov brutalan odgovor - vraća se “glupan” Aguero?!
Antoan Grizman je velika želja Barselone, pa - iako joj se protive - u Atletiko Madridu već razmišljaju o zameni.

Po pisanju "Marke", odluka je pala na napadača Mančester sitija - Serhija Aguera!

Bio bi to još jedna povratak među "jorgandžije", kao što su prethodno učinili Fernando Tores, Filipe Luis i Dijego Kosta.

Kontakt je navodno već uspostavljen, a transfer bi mogao da bude realizovan i pre kraja Svetskog prvenstva u Rusiji, na kojem će "Kun" Aguero učestvovati sa Argentinom.

Sjajni napadač je nosio dres Atletika od 2006. do 2011. godine i ima osvojenu Ligu Evrope i UEFA Super kup sa timom iz Madrida. Njegov odlazak, međutim, nije prošao u prijateljskom tonu, budući da je Argentinac tada pismeno obrazložio želju da napusti klub.

Podsetimo, pre nekoliko meseci, Aguero je rekao da po isticanju ugovora sa Sitijem (2020. godine) želi da se vrati u argentinski Indipendijente u kojem je i počeo karijeru.

Videćemo hoće li Atletiko biti usputna ili zadnja stanica 29-godišnjeg napadača...

Posle sedam godina putevi Serhija Aguera i Atletiko Madrida bi opet mogli da se ukrste. Radio Markakao udarnu vest dana javlja da madridski klub želi da vrati nekadašnjeg miljenika navijača.

Kako saznaje uticajni medij, kontakti su već uspostavljeni i Argentinac ne odbacuje mogućnost da se vrati iz Mančester u Madrid. Pregovori tek počinju i moda budu prolongirani za jul jer Aguero želi maksimalno da se fokusira na odmor i pripreme za Mundijal. Tek posle SP u Rusiji je spreman da pregovara o transferu…

Atletiko se sprema za scenario ako ostane bez Grizmana. Barselona je stegla obruč oko Francuza kojem je madridski klub ponudio astronomski ugovor samo da ostane. Grizman se još dvoumi i mnogo toga će zavisiti i od finala Lige Evrope. Osvajanje trofeja bi išlo u prilog Ateltiko i možda bi prelomilo Grizmana da ostane u klubu i potpiše novi ugovor.

Ipak, ako Francuz ode, Atletiko mora da dovede zamenu. Prvo se pominjao Edinson Kavani koji je staraSimeoneova želja i sa kojim su takođe uspostavljeni kontakti preko saigrača iz reprezentacije Himeneza iGodina. Sada je opcija i Aguero…

Povratak Kuna u Ateltiko je do pre nekoliko meseci izgledao kao nemoguća misija jer u klubu nije bilo volje da uopšte razmisle o toj opciji. Atletikov predsednik Enrike Serezo nije u dobrim odnosima sa bivšim napadečem.
“Stigao je kao heroj, a otišao je kao glupan. On je jedini igrač koji je napustio Ateltiko zatvorivši dupetom vrata kluba”, rekao je pre nekoliko godina Serezo.

Ali izgleda da je Simeone uspeo da ispegla stvari i da otopli odnose na relaciji sa zemljakom. 

Aguero je 2011. otišao u Mančester Siti za 45.000.000 evra, a klub se nadao većem obeštećenju. Ipak, on nije želeo da produži ugovor i Atletiko je morao da ga proda. A dodatno ih je razljutilo kada su saznali da je Argentinac pregovarao i sa gradskim rivalom Realom.

Ratne sekire su izgleda zakopane i sada postoji volja na obe strane da se saradnja obnovi. Ako biAguero došao kao zamena za Grizmana, Simeone bi opet dobio na raspolaganje moćan napadački tandem. A pominje se čak i dovođenje još jednog napadača kao zamene za Fernanda Toresa. Reč je oĐeraru Morenu iz Espanjola koji ima otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar