ШПА: ''Петарда'' Барселоне, ''Писхуан'' прогутао Реал Мадрид!

Фудбалери Барселоне остварили су убедљиву победу, док је Реал Мадрид поражен у Севиљи у заосталим мечевима шпанске Ла Лиге.  Барса раставила Жуту подморницу на саставне делове: Кутињо, Паулињо, Меси, па бум-бум Дембеле! Нови тријумф шампиона Примере, Виљареал испребијан с 5:1.  Можда и последњи пут: Инијеста за Месија, гол! Легендарни Андрес претпоследњи пут играо је на свом "Камп ноу" стадиону.  Севиља победила Реал, шоу Серхија Рамоса! Севиља боља од Реал Мадрида у одложеном мечу 34. кола Примере. Трагичар Серхио Рамос, који је на крају био и стрелац.  Краљевска распродаја бодова у Севиљи, Рамос као Мијат против Холандије! Капитен Реала давао аутоголове и голове.

Фудбал 10.05.2018 | 10:15
ШПА: ''Петарда'' Барселоне, ''Писхуан'' прогутао Реал Мадрид!
Барселона је на свом стадиону савладала Виљареал резултатом 5:1 и два кола пре краја има изузетно добру прилику да сезону у првенству заврши без пораза.

Све је било готово већ у првих 15 минута, када су Каталонци преко Бразилаца, Кутиња и Паулиња, дошли до сигурне предности, да би у финишу првог дела и Лионел Меси затресао мрежу ривала.

Меси је искористио нестварну асистенцију Андреса Инијеста и постигао свој 33. гол, чиме је додатно побегао Мохамеду Салаху у борби за Златну копачку. 

У наставку је Усман Дембеле два пута затресао мрежу 'Жуте подморнице', а почасни погодак за госте дело је Сансонеа. 

Српски репрезентативац Антонио Рукавина није био у протоколу због суспензије због црвеног картона.

Такмичарског значаја није било.

Спектакл није изостао.

Фудбалери Барселоне, освајачи "дупле круне" ове сезоне у Шпанији, декласирали су Вљареал у надокнади меча 34. кола Примере, који је био одлоћен због финала Купа краља (у ком је, кад смо већ поменули, Барса разбила Севиљу резултатом 5:0).

За разлику од Андалужана, момци из предграђа Валенсије бар су постигли почасни гол:

Барселона - Виљареал 5:1 (3:0) у претпоследњој утакмици коју је капитен каталонског гиганта Андрес Инијеста одиграо на свом "Камп ноу" стадиону.

Ова жива легенда светског фудбала није дозволила да то прође "тек тако" па је верну публику и најбољег саиграча међу свим мајсторима са којима је играо у каријери частио потезом за препричавање.

Навијачи су занемели, Лионел Меси није...

Фелипе Кутињо отворио је паљбу торпедима према "Жутој подморници", већ у 16. минуту она је била погођена са два хица после поготка Паулиња, а онда се догодила и детонација у изведби Инијесте и Месија.

Један од играча који ће можда морати да (привремено) напусте Барселону, у исчекивању мега трансфера Антоана Гризмана, резервиста Осман Дембеле, понудио је у финишу меча довољно разлога тренеру Ернесту Валвердеу и његовим претпостављенима да још једном размсле о томе да ли је 145 милиона евра скупо појачање заслужило позајмицу неком мањем клубу наредне сезоне.

Два гола за коначних "петарду", 90. бод и скор 27-9-0 на два кола пре краја сезоне.

Барселонина шампионска локомотива прегазила је Виљареал у претпоследњој утакмици на стадиону Камп Ноу за сезону 2017/18! Нови владар шпанског клупског фудбала разнео је Виљареал резултатом 5:1 (3:0) и тако стигао до чак 90 бодова из 36 утакмица, уз импресивних 27 победа и девет ремија, без пораза.

Виљареал је у прави, правцати нокаут бацио јужноамерички коктел на Барсин начин, да би у последњих неколико минута утакмице брзоноги Усман Дембеле уз блицкриг нанео Жутој подморници један од најтежих пораза ове сезоне. 

Утакмица је практично свих 90 минута била једносмерна, а већ у уводним минутима било је јасно да ће само питање бити с колико ће разлике Барселона испратити свог такмаца кући. 

Виљареал је тако издржао само 11 минута, пре него што је Филипе Кутињо начео гол после Усмановогспринта и доброг покушаја с ивице шеснаестерца. Само неколико тренутака касније Лукас Дињодлично је упослио Паулиња на страшну лопту капитена Андреса Инијесте, а легендарни шпански ас је у завршним тренуцима првог полувремена теледиригованом лоптом нашао Лионела Месија за огромних 3:0.

Чинило се да би Виљареал могао да се одбрани до краја утакмице и спаси образ против ултраофанзивне навале Барселоне, али није помогао ни утешни гол Николе Сансонеа. Иван Ракитић је мајсторски нашао Дембелеа у финишу утакмице и брзоногом саиграчу практично оставио само да убаци лопту у гол, да би у последњим секундама Дембеле заблистао у велеслалому за који одбрана Виљареала није имала лек. Какав трк, какви дриблинзи и какав гол француског брзањца!

У другој утакмици вечери Севиља је неочекивано убедљиво надиграла мадридски Реал, али је резултат на крају био само 3:2. 

Зинедин Зидан је извео комбиновани састав, али 'Краљевски клуб' није могао да се супротстави расположеним Андалужанима, који су повели у 26. минуту преко Висама Бен Једера. Француски нападач је побегао Серхију Рамосу после доброг скока саиграча и матирао Кика Касиљу. 

До полувремена је Лајун дуплирао вођство, да би почетком наставка Рамос промашио пенал. 

Катастрофално вече за капитена европског шампиона настављено је у финишу, пошто је затресао сопствену мрежу, а једино што су гости успели да учине на 'Рамон Санчес Писхуану' било је да ублаже пораз преко Борхе Мајорала и Рамоса, који други пут са беле тачке ипак није погрешио. 

Реал је тако остао на трећем месту са 72 бода, Севиља је седма са 54, три мање од шестопласираног Виљареала.

Атлетико и Реал Мадрид боре се за друго место, Севиља за Лигу Европе...

"Јорганџије" су, после одложених утакмица 34. кола Примере, на добром путу да сачувају другу позицију, јер је Реал поражен у Севиљи. Екипа из Андалузије је поново на седмом месту, које води у квалификације за Лигу Европе.

Дуел на стадиону Рамон Санчез Пицхуан завршен је резултатом 3:2 (2:0)!

Севиља је искористила то што повређени Кристијано Роналдо није могао да помогне "краљевском клубу", а Зинедин Зидан одлучио је да одмори Луку Модрића, Марсела, Рафаела Варана, Кејлора Наваса, Тонија Кроса... Герет Бејл је имао картоне, а од раније су повређени Карвахал и Иско.

Тешко ослабљени Мадриђани нису имали никакве шансе...

Севиља је из две контре, у 26. и 45. минуту постигла два гола. Стрелци су били Бен Јадер и Лајун. Серхио Рамос је из пенала погодио пречку у 58. минуту, а у 84. погодио сопствену мрежу.

Реал је у последњих неколико минута постигао два гола и тако ублажио пораз. Борха Мајорал у 87. и Рамос из пенала у судијској надоканди били су стрелци за "краљевски клуб".

Севиља је оборила краља на колена на стадиону Санчез Писхуан. Андалузијски змај је на свом терену славио са 3:2 у заосталој утакмици 34. кола шпанске Примере и домогао се седмог места на табели.

А централна личност на мечу био је Серхио Рамос, капитен Мадриђана. Најпре је у 58. минуту из пенала погодио пречку, слично као Предраг Мијатовић против Холандије на Мундијалу 1998. године.

Али, ту није био крај мукама фудбалера који је играо за Севиљу, а онда постао поприлично омражен међу навијачима тог клуба. Шест минута пре краја утакмице затресао је сопствену мрежу и практично решио све дилеме око победника.

Бледу партију Рамос је делимично ублажио поготком, опет из пенала, у петом минуту судијске надокнаде, а претходно је фаул направио Габријел Меркадо.

Зинедин Зидан је на терен послао комбиновани састав, ионако је Примера готова за Реал, пошто је Барселона освојила шампионски трофеј.

И Севиља је то умела да искористи пред својим присталицама. Играо се 26. минут када је Висам бен Једер искористио сјајно додавање главом Луис Муријела, истрчао пред голмана Касиље и ћушнуо лопту иза његових леђа.

Домаћин је предност дуплирао у последњем минуту првог полувремена преко Мигела Лајуна, а овај пут у улози асистента нашао се Стивен Нзонзи.

Реал је у самом финишу утакмице успео да ублажи пораз, али не и да се у потпуности врати у утакмицу. У 87. минуту Борха Мајорал је искористио центаршут Марка Асенсија и главом затресао мрежу.

Надокнада 34. кола:

Барселона - Виљареал 5:1 (3:0)
/Кутињо 11, Паулињо 16, Меси 45, Дембеле 87, 90+3 - Сансоне 54/

Севиља - Реал Мадрид 3:2 (2:0)
/Бен Једер 26, Лајун 45, Рамос 84аг – Мајорал 87, Рамос 90+5/

ТАБЕЛА: Барселона 90, Атлетико 75, Реал 72, Валенсија 67, Бетис 59, Виљареал 57, Севиља 54, Хетафе 52, Ђирона 48, Еибар 47, Сосиједад 46, Селта 46, Алавес 44, Еспањол 43, Леванте 43, Леганес 40, Депортиво 29, Лас Палмас 22, Малага 20.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар