ŠPA: ''Petarda'' Barselone, ''Pishuan'' progutao Real Madrid!

Fudbaleri Barselone ostvarili su ubedljivu pobedu, dok je Real Madrid poražen u Sevilji u zaostalim mečevima španske La Lige.  Barsa rastavila Žutu podmornicu na sastavne delove: Kutinjo, Paulinjo, Mesi, pa bum-bum Dembele! Novi trijumf šampiona Primere, Viljareal isprebijan s 5:1.  Možda i poslednji put: Inijesta za Mesija, gol! Legendarni Andres pretposlednji put igrao je na svom "Kamp nou" stadionu.  Sevilja pobedila Real, šou Serhija Ramosa! Sevilja bolja od Real Madrida u odloženom meču 34. kola Primere. Tragičar Serhio Ramos, koji je na kraju bio i strelac.  Kraljevska rasprodaja bodova u Sevilji, Ramos kao Mijat protiv Holandije! Kapiten Reala davao autogolove i golove.

Fudbal 10.05.2018 | 10:15
ŠPA: ''Petarda'' Barselone, ''Pishuan'' progutao Real Madrid!
Barselona je na svom stadionu savladala Viljareal rezultatom 5:1 i dva kola pre kraja ima izuzetno dobru priliku da sezonu u prvenstvu završi bez poraza.

Sve je bilo gotovo već u prvih 15 minuta, kada su Katalonci preko Brazilaca, Kutinja i Paulinja, došli do sigurne prednosti, da bi u finišu prvog dela i Lionel Mesi zatresao mrežu rivala.

Mesi je iskoristio nestvarnu asistenciju Andresa Inijesta i postigao svoj 33. gol, čime je dodatno pobegao Mohamedu Salahu u borbi za Zlatnu kopačku. 

U nastavku je Usman Dembele dva puta zatresao mrežu 'Žute podmornice', a počasni pogodak za goste delo je Sansonea. 

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina nije bio u protokolu zbog suspenzije zbog crvenog kartona.

Takmičarskog značaja nije bilo.

Spektakl nije izostao.

Fudbaleri Barselone, osvajači "duple krune" ove sezone u Španiji, deklasirali su Vljareal u nadoknadi meča 34. kola Primere, koji je bio odloćen zbog finala Kupa kralja (u kom je, kad smo već pomenuli, Barsa razbila Sevilju rezultatom 5:0).

Za razliku od Andalužana, momci iz predgrađa Valensije bar su postigli počasni gol:

Barselona - Viljareal 5:1 (3:0) u pretposlednjoj utakmici koju je kapiten katalonskog giganta Andres Inijesta odigrao na svom "Kamp nou" stadionu.

Ova živa legenda svetskog fudbala nije dozvolila da to prođe "tek tako" pa je vernu publiku i najboljeg saigrača među svim majstorima sa kojima je igrao u karijeri častio potezom za prepričavanje.

Navijači su zanemeli, Lionel Mesi nije...

Felipe Kutinjo otvorio je paljbu torpedima prema "Žutoj podmornici", već u 16. minutu ona je bila pogođena sa dva hica posle pogotka Paulinja, a onda se dogodila i detonacija u izvedbi Inijeste i Mesija.

Jedan od igrača koji će možda morati da (privremeno) napuste Barselonu, u isčekivanju mega transfera Antoana Grizmana, rezervista Osman Dembele, ponudio je u finišu meča dovoljno razloga treneru Ernestu Valverdeu i njegovim pretpostavljenima da još jednom razmsle o tome da li je 145 miliona evra skupo pojačanje zaslužilo pozajmicu nekom manjem klubu naredne sezone.

Dva gola za konačnih "petardu", 90. bod i skor 27-9-0 na dva kola pre kraja sezone.

Barselonina šampionska lokomotiva pregazila je Viljareal u pretposlednjoj utakmici na stadionu Kamp Nou za sezonu 2017/18! Novi vladar španskog klupskog fudbala razneo je Viljareal rezultatom 5:1 (3:0) i tako stigao do čak 90 bodova iz 36 utakmica, uz impresivnih 27 pobeda i devet remija, bez poraza.

Viljareal je u pravi, pravcati nokaut bacio južnoamerički koktel na Barsin način, da bi u poslednjih nekoliko minuta utakmice brzonogi Usman Dembele uz blickrig naneo Žutoj podmornici jedan od najtežih poraza ove sezone. 

Utakmica je praktično svih 90 minuta bila jednosmerna, a već u uvodnim minutima bilo je jasno da će samo pitanje biti s koliko će razlike Barselona ispratiti svog takmaca kući. 

Viljareal je tako izdržao samo 11 minuta, pre nego što je Filipe Kutinjo načeo gol posle Usmanovogsprinta i dobrog pokušaja s ivice šesnaesterca. Samo nekoliko trenutaka kasnije Lukas Dinjodlično je uposlio Paulinja na strašnu loptu kapitena Andresa Inijeste, a legendarni španski as je u završnim trenucima prvog poluvremena teledirigovanom loptom našao Lionela Mesija za ogromnih 3:0.

Činilo se da bi Viljareal mogao da se odbrani do kraja utakmice i spasi obraz protiv ultraofanzivne navale Barselone, ali nije pomogao ni utešni gol Nikole Sansonea. Ivan Rakitić je majstorski našao Dembelea u finišu utakmice i brzonogom saigraču praktično ostavio samo da ubaci loptu u gol, da bi u poslednjim sekundama Dembele zablistao u veleslalomu za koji odbrana Viljareala nije imala lek. Kakav trk, kakvi driblinzi i kakav gol francuskog brzanjca!

U drugoj utakmici večeri Sevilja je neočekivano ubedljivo nadigrala madridski Real, ali je rezultat na kraju bio samo 3:2. 

Zinedin Zidan je izveo kombinovani sastav, ali 'Kraljevski klub' nije mogao da se suprotstavi raspoloženim Andalužanima, koji su poveli u 26. minutu preko Visama Ben Jedera. Francuski napadač je pobegao Serhiju Ramosu posle dobrog skoka saigrača i matirao Kika Kasilju. 

Do poluvremena je Lajun duplirao vođstvo, da bi početkom nastavka Ramos promašio penal. 

Katastrofalno veče za kapitena evropskog šampiona nastavljeno je u finišu, pošto je zatresao sopstvenu mrežu, a jedino što su gosti uspeli da učine na 'Ramon Sančes Pishuanu' bilo je da ublaže poraz preko Borhe Majorala i Ramosa, koji drugi put sa bele tačke ipak nije pogrešio. 

Real je tako ostao na trećem mestu sa 72 boda, Sevilja je sedma sa 54, tri manje od šestoplasiranog Viljareala.

Atletiko i Real Madrid bore se za drugo mesto, Sevilja za Ligu Evrope...

"Jorgandžije" su, posle odloženih utakmica 34. kola Primere, na dobrom putu da sačuvaju drugu poziciju, jer je Real poražen u Sevilji. Ekipa iz Andaluzije je ponovo na sedmom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Duel na stadionu Ramon Sančez Pichuan završen je rezultatom 3:2 (2:0)!

Sevilja je iskoristila to što povređeni Kristijano Ronaldo nije mogao da pomogne "kraljevskom klubu", a Zinedin Zidan odlučio je da odmori Luku Modrića, Marsela, Rafaela Varana, Kejlora Navasa, Tonija Krosa... Geret Bejl je imao kartone, a od ranije su povređeni Karvahal i Isko.

Teško oslabljeni Madriđani nisu imali nikakve šanse...

Sevilja je iz dve kontre, u 26. i 45. minutu postigla dva gola. Strelci su bili Ben Jader i Lajun. Serhio Ramos je iz penala pogodio prečku u 58. minutu, a u 84. pogodio sopstvenu mrežu.

Real je u poslednjih nekoliko minuta postigao dva gola i tako ublažio poraz. Borha Majoral u 87. i Ramos iz penala u sudijskoj nadokandi bili su strelci za "kraljevski klub".

Sevilja je oborila kralja na kolena na stadionu Sančez Pishuan. Andaluzijski zmaj je na svom terenu slavio sa 3:2 u zaostaloj utakmici 34. kola španske Primere i domogao se sedmog mesta na tabeli.

A centralna ličnost na meču bio je Serhio Ramos, kapiten Madriđana. Najpre je u 58. minutu iz penala pogodio prečku, slično kao Predrag Mijatović protiv Holandije na Mundijalu 1998. godine.

Ali, tu nije bio kraj mukama fudbalera koji je igrao za Sevilju, a onda postao poprilično omražen među navijačima tog kluba. Šest minuta pre kraja utakmice zatresao je sopstvenu mrežu i praktično rešio sve dileme oko pobednika.

Bledu partiju Ramos je delimično ublažio pogotkom, opet iz penala, u petom minutu sudijske nadoknade, a prethodno je faul napravio Gabrijel Merkado.

Zinedin Zidan je na teren poslao kombinovani sastav, ionako je Primera gotova za Real, pošto je Barselona osvojila šampionski trofej.

I Sevilja je to umela da iskoristi pred svojim pristalicama. Igrao se 26. minut kada je Visam ben Jeder iskoristio sjajno dodavanje glavom Luis Murijela, istrčao pred golmana Kasilje i ćušnuo loptu iza njegovih leđa.

Domaćin je prednost duplirao u poslednjem minutu prvog poluvremena preko Migela Lajuna, a ovaj put u ulozi asistenta našao se Stiven Nzonzi.

Real je u samom finišu utakmice uspeo da ublaži poraz, ali ne i da se u potpunosti vrati u utakmicu. U 87. minutu Borha Majoral je iskoristio centaršut Marka Asensija i glavom zatresao mrežu.

Nadoknada 34. kola:

Barselona - Viljareal 5:1 (3:0)
/Kutinjo 11, Paulinjo 16, Mesi 45, Dembele 87, 90+3 - Sansone 54/

Sevilja - Real Madrid 3:2 (2:0)
/Ben Jeder 26, Lajun 45, Ramos 84ag – Majoral 87, Ramos 90+5/

TABELA: Barselona 90, Atletiko 75, Real 72, Valensija 67, Betis 59, Viljareal 57, Sevilja 54, Hetafe 52, Đirona 48, Eibar 47, Sosijedad 46, Selta 46, Alaves 44, Espanjol 43, Levante 43, Leganes 40, Deportivo 29, Las Palmas 22, Malaga 20.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar