Јуве разбио Милан за "баксузни" трофеј у Купу!

"Блицкриг" Јувеа против Милана за 13. трофеј Купа! Фудбалери Јувентуса одбранили су трофеј у Купу Италије пошто су у финалу савладали екипу Милана са убедљивих 4:0.  Јувентус је "преломио" Милан у другом полувремену и по четврти пут узастопно освојио Куп Италије, укупно 13. у клупској историји! Миралем Пјанић двоструки асистент.  Династија звана Алегријев Јувентус - 8/8! Бенатија, корнери и Донарума обезглавили Милан! Страшна доминација Бјанконера италијанским фудбалом.

Фудбал 10.05.2018 | 09:45
Јуве разбио Милан за "баксузни" трофеј у Купу!
Јувентус, који је освојио четврти узастопни, а укупно 13. Куп, до тријумфа је стигао средином другог полувремена, када је за девет минута постигао сва три поготка.

Прво је Мехди Бенатија у 56. минуту искористио одличан центаршут Миралема Пјанића из корнера и постигао изузетно леп гол главом, пре него што је Ђанлуиђи Донарума направио две велике грешке.

Неколико тренутака касније недовољно добро је реаговао на ударац Дагласа Косте и лопта је завршила у мрежи, да би му потом лопта испала након слабог ударца Марија Манџукића и Бенатија је притрчао и постао двоструки стрелац. 

Коначан резултат поставио је Никола Калинић у 76. минуту, када је затресао сопствену мрежу. 

Тада је утакмица решена, а ‘Стара дама’ вероватно комплетирала дуплу круну јер је само теорија дели од титуле у Серији А.

За разлику од прошле године кад је Милан елиминисан у четвртфиналу, у сриједу увече су "бјанконери" у финалу били бољи од екипе са "Сан Сира, али само у другом полувремену.

ЈУВЕНТУС - МИЛАН 4:0 (0:0)
/Бенатиа 56, 64, Коста 61, Калинић 75/

Тим Ђенара Гатуза у најмању руку је био равноправан, ако не и бољи ривал у првих 45 минута, да би у наставку доживио прави дебакл и то захваљујући одличним центаршутевима Миралема Пјанића и грешкама младог голмана Ђанлуиђија Донаруме.

Два пута је стријелац био Мароканац Мехди Бенатиа, једном Даглас Коста, а једанпут је и властиту мрежу погодио Никола Калинић за крај надања Милана да могу до трофеја.

А није морало тако да буде, да је рецимо у осмом минуту Патрик Кутроне био присебнији испред Ђанлуиђија Буфона, који се и даље ломи кад је у питању крај његове фантастичне каријере.

Његов колега са гола Милана такође је био бриљантан у првом дијелу, посебно је импресивна била одбрана "бомбе" Паола Дибале у 56. минуту кад је крајњим напором избацио лопту у корнер, али није могао ништа послије центаршута Миралема Пјанића из угла.

На "тацни" је репрезентативац Босне и Херцеговине сервирао лопту Мехдију Бенатији за вођство, да би пет минута касније, дотад фантастични Донарума погријешио и један поприлично лаган ударац Дагласа Косте пропустио кроз руке за 2:0.

Уздрмани голман тима са "Сан Сира" био је кривац и за трећи погодак црно-бијелих поново након корнера Пјанића. Главом је шутирао Манџукић, а Донарума испустио лопту на ногу Бенатије за "овјеру" 13. пехара намијењеног побједнику најмасовнијег такмичења на "Чизми".

Колико су у тим тренуцима били "изгубљени" фудбалери Милана, показује и аутогол Николе Калинића у 75. минуту након новог теледиригованог центаршута Пјанића.

Интересантно, Јуве је апсолутно био супериоран ове сезоне у италијанском купу што најбоље показује податак да нису примили НИЈЕДАН гол ове сезоне.

Импресивно!

Четврта дупла круна заредом Јувентуса и Макса Алегрија са четири комада у мрежи великог ривала и Алегријевог бившег клуба! Јувентус је у великом стилу ставио тачку на још једну сезону хегемоније италијанским фудбалом.

У финалу Купа Италије на римском Олимпику актуелни владар је до ногу потукао Милан 4:0 и серијом голова после корнера у другом полувремену убио све наде и самопуздање Гатузовог незрелог тима. Милан је скоро сат времена равноправно парирао Јувентусу, а онда се распао на парчиће после једног прекида. А онда је уследила канонада немилосрдног шампиона који је намирисао несигурност и страх ривала. Четири гола после корнера су доказ Јувентусове савршене подмазаности и колико тога Милану фали да буде конкурентан за трофеје...  

У првих 45 минута је однос снага на терену био 50:50. Чак је Милан био опаснији и конкретнији. Буфон је зауставио опасне ударце Кутронеа и Суса, Бонавентура је два пута био непрецизан са дистанце из добрих позиција. На другој страни је Донарума заустављао Дибалу и Манџукића, док је Даглас Коста био непрецизан из солидне позиције. Голмани су обележили прво полувреме... И судија Дамато чудном одлуком да свира крај полувремена када је помоћник сигнализирао фаул за Милан на 20 метара од гола Јувентуса и када је Бенатија заслужио жути картон...

И таман када је Милан помислио да је равноправан ривал и да може да преузме инцијативу, Јувентус је фуриозном отвроио друго полувреме и показао ривалу ко је газда у Италији. Два пута је Донарумасјајним интервенцијама заустављао Дибалу, али то је био увод у његову и Миланову катастрофу...

Уследило је Јувентусова бомбардовање шесанестерца из прекида који је произвело серију очајних рекација Миланове одбране и голмана. Бенатија је отворио серију у 56. минуту сјајним голом главом после корнера. Пет минута касније после још једног корнера је Донарума частио ДагласаКосту. У 64. минуту је већ било 3:0! Опет корнер, опет Бенатија, опет лоша реакција Миланов одбране и опет катастрофална грешка Донаруме. Двадесет минута после првог Бенатијоног гола је уследио врхунац Миланове агоније са корнерима. Овога пута је Калинић затресао сопствену мрежу.

Јувентус је уништио Милан и ставио печат на дуплу круну... За викенд следи и потврда титуле. Нема им равних на Апенинима.  

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар