Juve razbio Milan za "baksuzni" trofej u Kupu!

"Blickrig" Juvea protiv Milana za 13. trofej Kupa! Fudbaleri Juventusa odbranili su trofej u Kupu Italije pošto su u finalu savladali ekipu Milana sa ubedljivih 4:0.  Juventus je "prelomio" Milan u drugom poluvremenu i po četvrti put uzastopno osvojio Kup Italije, ukupno 13. u klupskoj istoriji! Miralem Pjanić dvostruki asistent.  Dinastija zvana Alegrijev Juventus - 8/8! Benatija, korneri i Donaruma obezglavili Milan! Strašna dominacija Bjankonera italijanskim fudbalom.

Fudbal 10.05.2018 | 09:45
Juve razbio Milan za "baksuzni" trofej u Kupu!
Juventus, koji je osvojio četvrti uzastopni, a ukupno 13. Kup, do trijumfa je stigao sredinom drugog poluvremena, kada je za devet minuta postigao sva tri pogotka.

Prvo je Mehdi Benatija u 56. minutu iskoristio odličan centaršut Miralema Pjanića iz kornera i postigao izuzetno lep gol glavom, pre nego što je Đanluiđi Donaruma napravio dve velike greške.

Nekoliko trenutaka kasnije nedovoljno dobro je reagovao na udarac Daglasa Koste i lopta je završila u mreži, da bi mu potom lopta ispala nakon slabog udarca Marija Mandžukića i Benatija je pritrčao i postao dvostruki strelac. 

Konačan rezultat postavio je Nikola Kalinić u 76. minutu, kada je zatresao sopstvenu mrežu. 

Tada je utakmica rešena, a ‘Stara dama’ verovatno kompletirala duplu krunu jer je samo teorija deli od titule u Seriji A.

Za razliku od prošle godine kad je Milan eliminisan u četvrtfinalu, u srijedu uveče su "bjankoneri" u finalu bili bolji od ekipe sa "San Sira, ali samo u drugom poluvremenu.

JUVENTUS - MILAN 4:0 (0:0)
/Benatia 56, 64, Kosta 61, Kalinić 75/

Tim Đenara Gatuza u najmanju ruku je bio ravnopravan, ako ne i bolji rival u prvih 45 minuta, da bi u nastavku doživio pravi debakl i to zahvaljujući odličnim centaršutevima Miralema Pjanića i greškama mladog golmana Đanluiđija Donarume.

Dva puta je strijelac bio Marokanac Mehdi Benatia, jednom Daglas Kosta, a jedanput je i vlastitu mrežu pogodio Nikola Kalinić za kraj nadanja Milana da mogu do trofeja.

A nije moralo tako da bude, da je recimo u osmom minutu Patrik Kutrone bio prisebniji ispred Đanluiđija Bufona, koji se i dalje lomi kad je u pitanju kraj njegove fantastične karijere.

Njegov kolega sa gola Milana takođe je bio briljantan u prvom dijelu, posebno je impresivna bila odbrana "bombe" Paola Dibale u 56. minutu kad je krajnjim naporom izbacio loptu u korner, ali nije mogao ništa poslije centaršuta Miralema Pjanića iz ugla.

Na "tacni" je reprezentativac Bosne i Hercegovine servirao loptu Mehdiju Benatiji za vođstvo, da bi pet minuta kasnije, dotad fantastični Donaruma pogriješio i jedan poprilično lagan udarac Daglasa Koste propustio kroz ruke za 2:0.

Uzdrmani golman tima sa "San Sira" bio je krivac i za treći pogodak crno-bijelih ponovo nakon kornera Pjanića. Glavom je šutirao Mandžukić, a Donaruma ispustio loptu na nogu Benatije za "ovjeru" 13. pehara namijenjenog pobjedniku najmasovnijeg takmičenja na "Čizmi".

Koliko su u tim trenucima bili "izgubljeni" fudbaleri Milana, pokazuje i autogol Nikole Kalinića u 75. minutu nakon novog teledirigovanog centaršuta Pjanića.

Interesantno, Juve je apsolutno bio superioran ove sezone u italijanskom kupu što najbolje pokazuje podatak da nisu primili NIJEDAN gol ove sezone.

Impresivno!

Četvrta dupla kruna zaredom Juventusa i Maksa Alegrija sa četiri komada u mreži velikog rivala i Alegrijevog bivšeg kluba! Juventus je u velikom stilu stavio tačku na još jednu sezonu hegemonije italijanskim fudbalom.

U finalu Kupa Italije na rimskom Olimpiku aktuelni vladar je do nogu potukao Milan 4:0 i serijom golova posle kornera u drugom poluvremenu ubio sve nade i samopuzdanje Gatuzovog nezrelog tima. Milan je skoro sat vremena ravnopravno parirao Juventusu, a onda se raspao na parčiće posle jednog prekida. A onda je usledila kanonada nemilosrdnog šampiona koji je namirisao nesigurnost i strah rivala. Četiri gola posle kornera su dokaz Juventusove savršene podmazanosti i koliko toga Milanu fali da bude konkurentan za trofeje...  

U prvih 45 minuta je odnos snaga na terenu bio 50:50. Čak je Milan bio opasniji i konkretniji. Bufon je zaustavio opasne udarce Kutronea i Susa, Bonaventura je dva puta bio neprecizan sa distance iz dobrih pozicija. Na drugoj strani je Donaruma zaustavljao Dibalu i Mandžukića, dok je Daglas Kosta bio neprecizan iz solidne pozicije. Golmani su obeležili prvo poluvreme... I sudija Damato čudnom odlukom da svira kraj poluvremena kada je pomoćnik signalizirao faul za Milan na 20 metara od gola Juventusa i kada je Benatija zaslužio žuti karton...

I taman kada je Milan pomislio da je ravnopravan rival i da može da preuzme incijativu, Juventus je furioznom otvroio drugo poluvreme i pokazao rivalu ko je gazda u Italiji. Dva puta je Donarumasjajnim intervencijama zaustavljao Dibalu, ali to je bio uvod u njegovu i Milanovu katastrofu...

Usledilo je Juventusova bombardovanje šesanesterca iz prekida koji je proizvelo seriju očajnih rekacija Milanove odbrane i golmana. Benatija je otvorio seriju u 56. minutu sjajnim golom glavom posle kornera. Pet minuta kasnije posle još jednog kornera je Donaruma častio DaglasaKostu. U 64. minutu je već bilo 3:0! Opet korner, opet Benatija, opet loša reakcija Milanov odbrane i opet katastrofalna greška Donarume. Dvadeset minuta posle prvog Benatijonog gola je usledio vrhunac Milanove agonije sa kornerima. Ovoga puta je Kalinić zatresao sopstvenu mrežu.

Juventus je uništio Milan i stavio pečat na duplu krunu... Za vikend sledi i potvrda titule. Nema im ravnih na Apeninima.  

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar