УКР: Шахтјор узео Куп, ''Динаму испред носа''!

Престоница ће морати још да чека: Динамо је поражен, Шахтјор ставио у џеп двоструку дуплу круну! Екипа из Доњецка славила против великог ривала у финалу Купа - 2:0.

Фудбал 09.05.2018 | 22:00
УКР: Шахтјор узео Куп, ''Динаму испред носа''!
Изгнаници, прогнаници, синови рата... Назовите их како хоћете, али фудбалери Шахтјора су се наклатили на кости вечитом ривалу Динаму из Кијева и желе да га згазе. Можда је ово лабудова песма једна велике генерације, али како било Шахтјор је близу освајања дупле круне. Друге узастопне. Рудари су вечерас у финалу украјинског купа славили против  Динама (2:0).

Стигли су до 18. трофеја у Купу Украјине, а током викенда ће имати шансу да ставе шапу на још један пехар. Потребно је само да као домаћини савладају слабашни Верес...

Гледајући вешерашња дешавања може се констатовати да је Шахтјор показао да је бољи ривал у односу на омражену екипу из престонице. Тим Паола Фонсеке је деловао зрелије, тактички поткованије, бреже и боље.

Истина, имао је и Динамо шансе. Међутим, Шахтјор је повео на време. У 47.минуту Ферејра се одлично убацио и после добре акције неометан убацио лопту у мрежу на другој стативи.

Били су то тренуци Шахтјорове доминације. Тачку на добру партију ставио је Ракицки. Био је то школски изведен слободан ударац. Неко би рекао у стилу легендарног Жуниња Пернабукана.

Севнула је левица са 25 метара, лопта је лелујала и преварила голмана Динама... Већ тада је било јасно да ће Динамо тешко до опипљивог резултата.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар