UKR: Šahtjor uzeo Kup, ''Dinamu ispred nosa''!

Prestonica će morati još da čeka: Dinamo je poražen, Šahtjor stavio u džep dvostruku duplu krunu! Ekipa iz Donjecka slavila protiv velikog rivala u finalu Kupa - 2:0.

Fudbal 09.05.2018 | 22:00
UKR: Šahtjor uzeo Kup, ''Dinamu ispred nosa''!
Izgnanici, prognanici, sinovi rata... Nazovite ih kako hoćete, ali fudbaleri Šahtjora su se naklatili na kosti večitom rivalu Dinamu iz Kijeva i žele da ga zgaze. Možda je ovo labudova pesma jedna velike generacije, ali kako bilo Šahtjor je blizu osvajanja duple krune. Druge uzastopne. Rudari su večeras u finalu ukrajinskog kupa slavili protiv  Dinama (2:0).

Stigli su do 18. trofeja u Kupu Ukrajine, a tokom vikenda će imati šansu da stave šapu na još jedan pehar. Potrebno je samo da kao domaćini savladaju slabašni Veres...

Gledajući vešerašnja dešavanja može se konstatovati da je Šahtjor pokazao da je bolji rival u odnosu na omraženu ekipu iz prestonice. Tim Paola Fonseke je delovao zrelije, taktički potkovanije, breže i bolje.

Istina, imao je i Dinamo šanse. Međutim, Šahtjor je poveo na vreme. U 47.minutu Ferejra se odlično ubacio i posle dobre akcije neometan ubacio loptu u mrežu na drugoj stativi.

Bili su to trenuci Šahtjorove dominacije. Tačku na dobru partiju stavio je Rakicki. Bio je to školski izveden slobodan udarac. Neko bi rekao u stilu legendarnog Žuninja Pernabukana.

Sevnula je levica sa 25 metara, lopta je lelujala i prevarila golmana Dinama... Već tada je bilo jasno da će Dinamo teško do opipljivog rezultata.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar