Роберто ударио Марсела и не игра до августа!

Ригорозна казна за играча Барселоне због црвеног у "Ел Класику". У Барси бесни. . .

Фудбал 10.05.2018 | 08:45
Роберто ударио Марсела и не игра до августа!
Последњи дуел Барселоне и Реал Мадрида није имао већи резултатски значај. Али, и поред те чињенице "Ел Класико" обиловао је оштрим дуелима и прљавим стартовима.

Било је свега...

Барселона је цело друго полувреме имала играча мање, јер је у финишу првог дела искључен Серхио Роберто због ударања Марсела шаком у лице.

Играч Барсе насео је на провокацију Бразилца и на његову несрећу судије су виделе тренутак ударца. Роберто је заслужено добио црвени картон.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Шпаније анализирала је детаље са "Ел Класика" и донела одлуку да искљученог фудбалера Барселоне казни четири утакмице суспензије. То значи да се до краја сезоне неће више појављивати на терену и да ће прескочити преостале три утакмице у Примери, као и први меч Суперкупа против Севиље.

Шампион Шпаније је огорчен због ове ригорозне казне и наводи примере из прошлости када су појединци, који су правили сличне инциденте, пролазили без казне.

Каталонци пре свега мисле на Кристијана Роналда, коме се често дешавало да противника удари без лопте, а никада није суспендован. Такође, Барселона наводи и најсвежији пример, из 35. кола, када је фудбалер Хетафеа Дамијан Суарез искључен због ударања противника, а добио је само меч суспензије.

Барселона ће ускоро проследити жалбу на ову одлуку ДК ФС Шпаније.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар