Блатер: Зашто три велике државе да организују СП?!

Некадашњи председник Светске фудбалска федерације (ФИФА) Сеп Блатер успротивио се заједничкој организацији Мундијала 2026. године.

Фудбал 11.05.2018 | 15:00
Блатер: Зашто три велике државе да организују СП?!
САД, Канада и Мексико су поднеле заједничку кандидатуру за организацију Светског првенства 2026. године, а противкандидат им је Мароко.

"Три велике државе заједно да организују Светско првенство..? Све су доказале да могу саме да организују, тако да зашто би заједно?", рекао је Блатер у интервјуу за ББЦ.

Светско првенство је једини пут одржано у више земаља 2002. године када су домаћини били Јапан и Јужна Кореја. Блатер је то назвао "ноћном мором за организацију".

По његовим речима, за организацију турнира 2010. године су одбијене заједничке понуде Либије и Туниса, а за 2018. Шпаније и Португала, односно Белгије и Холандије.

Блатер, који је суспендован из фудбала због корупционог скандала, критиковао је и оснивање радне групе која може да искључи кандидата и пре званичног гласања.

Он је рекао да то не сме да се ради и да свако има право да буде на Конгресу ФИФА, па чак и онај кандидат који није довољно добар.

"Зато се залажем да Мароко мора да иде на Конгрес. Мароко не сме да буде елиминисан пре Конгреса ФИФА", рекао је Блатер.

Одлука о томе ко ће бити домаћин Светског првенства 2026. године биће донета 13. јуна.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар