Blater: Zašto tri velike države da organizuju SP?!

Nekadašnji predsednik Svetske fudbalska federacije (FIFA) Sep Blater usprotivio se zajedničkoj organizaciji Mundijala 2026. godine.

Fudbal 11.05.2018 | 15:00
Blater: Zašto tri velike države da organizuju SP?!
SAD, Kanada i Meksiko su podnele zajedničku kandidaturu za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. godine, a protivkandidat im je Maroko.

"Tri velike države zajedno da organizuju Svetsko prvenstvo..? Sve su dokazale da mogu same da organizuju, tako da zašto bi zajedno?", rekao je Blater u intervjuu za BBC.

Svetsko prvenstvo je jedini put održano u više zemalja 2002. godine kada su domaćini bili Japan i Južna Koreja. Blater je to nazvao "noćnom morom za organizaciju".

Po njegovim rečima, za organizaciju turnira 2010. godine su odbijene zajedničke ponude Libije i Tunisa, a za 2018. Španije i Portugala, odnosno Belgije i Holandije.

Blater, koji je suspendovan iz fudbala zbog korupcionog skandala, kritikovao je i osnivanje radne grupe koja može da isključi kandidata i pre zvaničnog glasanja.

On je rekao da to ne sme da se radi i da svako ima pravo da bude na Kongresu FIFA, pa čak i onaj kandidat koji nije dovoljno dobar.

"Zato se zalažem da Maroko mora da ide na Kongres. Maroko ne sme da bude eliminisan pre Kongresa FIFA", rekao je Blater.

Odluka o tome ko će biti domaćin Svetskog prvenstva 2026. godine biće doneta 13. juna.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar