Вучић на војној паради у Москви

Председник Србије Александар Вучић присуствује данас, на позив председника Русије Владимира Путина, војној паради поводом прославе Дана победе над фашизмом у Москви.

Свијет 09.05.2018 | 09:50
Вучић на војној паради у Москви
Иначе војној паради, поред Вучића, од страних званичника присуствоваће још само израелски премијер Бењамин Нетањаху.

Како сазнајемо, Вучић ће током шетње у Москви носити фотографију свог деде Анђелка Вучића, ког су у Другом светском рату убиле усташе. Путин ће током параде носити слику свог оца.



- И моји родитељи су нашли фотографију покојног деде којег су усташе убиле, тако да ћу ја ићи поред председника Путина да покажем да желимо да сачувамо памћење на оне који су страдали од фашизма у то тешко време и са жељом да се то време никада не понови - нагласио је Вучић.
 
Председник Србије ће са својим руским колегом, после Параде победе, положити венац на споменик Незнаном јунаку, а потом и цвет на спомен плоче градова хероја.
 
Такође, председник Србије присуствоваће и пријему у Великом кремљанском дворцу.



Председник Вучић најавио је, у изјави новинарима, да је позван од председника Путина да учествује и у у традиционалној шетњи поводом обележавања годишњице победе над фашизмом - "Бесмртни пук".

Вучић је рекао да је велика част за Србију што ће њен председник присуствовати војној паради која се у Москви традиционално одржава поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.
 
Поводом учешћа у шетњи "Бесмртни пук", која је део обележавања Дана победе, рекао је да ће у колони бити са стотинама хиљада грађана који носе портрете својих рођака, који су учествовали у Великом отаџбинском рату.

Председник Србије разговарао је синоћ са председником Русије најпре у четири ока, а затим и на радној вечери, о билатералним односима, економској и војној сарадњи, а пре свега о Косову и Метохији.

(Блиц/Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РВИ

09.05.2018 09:03

А засто нема овог насег лопова и лазова, поред Вуцка и Путина, па он је свјетски манипулатор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

09.05.2018 09:13

За њега је то скупо мора прво несто да уновци да би се појавио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Манипулатор

09.05.2018 11:46

Слави Св Ђурђевдан па не може.

ОДГОВОРИТЕ