Vučić na vojnoj paradi u Moskvi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, vojnoj paradi povodom proslave Dana pobede nad fašizmom u Moskvi.

Svijet 09.05.2018 | 09:50
Vučić na vojnoj paradi u Moskvi
Inače vojnoj paradi, pored Vučića, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Kako saznajemo, Vučić će tokom šetnje u Moskvi nositi fotografiju svog dede Anđelka Vučića, kog su u Drugom svetskom ratu ubile ustaše. Putin će tokom parade nositi sliku svog oca.- I moji roditelji su našli fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile, tako da ću ja ići pored predsednika Putina da pokažem da želimo da sačuvamo pamćenje na one koji su stradali od fašizma u to teško vreme i sa željom da se to vreme nikada ne ponovi - naglasio je Vučić.
 
Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle Parade pobede, položiti venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cvet na spomen ploče gradova heroja.
 
Takođe, predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremljanskom dvorcu.Predsednik Vučić najavio je, u izjavi novinarima, da je pozvan od predsednika Putina da učestvuje i u u tradicionalnoj šetnji povodom obeležavanja godišnjice pobede nad fašizmom - "Besmrtni puk".

Vučić je rekao da je velika čast za Srbiju što će njen predsednik prisustvovati vojnoj paradi koja se u Moskvi tradicionalno održava povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
 
Povodom učešća u šetnji "Besmrtni puk", koja je deo obeležavanja Dana pobede, rekao je da će u koloni biti sa stotinama hiljada građana koji nose portrete svojih rođaka, koji su učestvovali u Velikom otadžbinskom ratu.

Predsednik Srbije razgovarao je sinoć sa predsednikom Rusije najpre u četiri oka, a zatim i na radnoj večeri, o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i vojnoj saradnji, a pre svega o Kosovu i Metohiji.

(Blic/Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

RVI

09.05.2018 11:03

A zasto nema ovog naseg lopova i lazova, pored Vucka i Putina, pa on je svjetski manipulator.

ODGOVORITE
Name

pero

09.05.2018 11:13

Za njega je to skupo mora prvo nesto da unovci da bi se pojavio.

ODGOVORITE
Name

Manipulator

09.05.2018 13:46

Slavi Sv Đurđevdan pa ne može.

ODGOVORITE