Мадрид: Лајовић срушио и Гаскеа!

Фантастични Лајовић наставља да побеђује, у Мадриду пао и Гаске! Српски тенисер Душан Лајовић наставио је са фантастичним партијама на Мастерсу у Мадриду и пласирао се у треће коло победом над Ришаром Гаскеом.  Лајовић избацио још једног фаворита! После 38, српски тенисер елиминисао и 29. на свету.   Браво, Душане! Лајовић преслишао Гаскеа, смеши се окршај са Дел Потром! Једна од већих победа у каријери српског тенисера.

Тенис 08.05.2018 | 20:15
Мадрид: Лајовић срушио и Гаскеа!
Лајовић, који је на турнир дошао кроз квалификације, савладао је великог фаворита у овом сусрету и прошао даље кроз два идентична тај брејка – 7:6 (7-1), 7:6 (7-1).

Дуци је одиграо један од најбољих мечева од почетка сезоне, не дозволивши противнику нити једну брејк шансу за два сата игре.

У првом сету је сам пропустио две шансе, изгубио први поен у додатном гему, али је онда нанизао седам комада и стигао до предности. 

Играо је српски репрезентативац изузетно агресивно, да би се мала сумња увукла када је, код резултата 5:4 у другом сету, пропустио меч лопту. То га није много омело, изборио се за други тај брејк у којем је поново био убедљив за један од највећих тријумфа у каријери. 

Лајовић је меч завршио са 34 винера и 27 неизнуђених грешака, док је његов противник имао 26 директних поена и 15 грешака. 

У следећој рунди тренутно 95. играч на свету поново ће имати тежак посао јер чека победника меча Хуан Мартин дел Потро – Дамир Џумхур. 

Лајовић је тренутно 95. на светској ранг листи, али ће добрим играма у Шпанији сигурно поправити пласман.

Свој меч другог кола тек треба да игра Новак Ђоковић, који ће се у среду састати са Данолом Медведевом из Русије или Кајлом Едмундом из Велике Британије.

Права форма у правом тренутку! Српски тенисер Душан Лајовић направио је још један велики корак на турниру у Мадриду, пошто је у 1/16 финала елиминисао искусног француског аса Ришара Гаскеа и пласирао се у осмину финала где ће за противника имати победника меча између Хуана Мартина Дел Потра и Дамира Џумхура – 7:6(1), 7:6(1).

Лајовић је био концентрисан у најважнијим тренуцима утакмице, а пре свега у тај-брејковима, када је одиграо готово без грешке. Била су то два одлична сета, која су трајала по сат времена. О томе каква је борба била на шљаци говори и податак да током читавог меча није било брејк поена.

Био је ово први међусбони меч у каријерама двојице тенисера. Ипак, Француз није успео да оправда 29. позицију на АТП листи, као ни да искористи добар емотивни тренутак након елиминације Томаша Бердиха. Изгледа да је Лајовићу од великог значаја било то што је кренуо од квалификација, пошто је раније подигао форму и наставио у истом стилу и у главном жребу. До сада није изгубио ниједан сет у Мадриду и спреман је за нови окршај, који ће овога пута са собом носити пласман у четвртфинале.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.685.828 долара, а титулу брани Рафаел Надал.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар