Madrid: Lajović srušio i Gaskea!

Fantastični Lajović nastavlja da pobeđuje, u Madridu pao i Gaske! Srpski teniser Dušan Lajović nastavio je sa fantastičnim partijama na Mastersu u Madridu i plasirao se u treće kolo pobedom nad Rišarom Gaskeom.  Lajović izbacio još jednog favorita! Posle 38, srpski teniser eliminisao i 29. na svetu.   Bravo, Dušane! Lajović preslišao Gaskea, smeši se okršaj sa Del Potrom! Jedna od većih pobeda u karijeri srpskog tenisera.

Tenis 08.05.2018 | 20:15
Madrid: Lajović srušio i Gaskea!
Lajović, koji je na turnir došao kroz kvalifikacije, savladao je velikog favorita u ovom susretu i prošao dalje kroz dva identična taj brejka – 7:6 (7-1), 7:6 (7-1).

Duci je odigrao jedan od najboljih mečeva od početka sezone, ne dozvolivši protivniku niti jednu brejk šansu za dva sata igre.

U prvom setu je sam propustio dve šanse, izgubio prvi poen u dodatnom gemu, ali je onda nanizao sedam komada i stigao do prednosti. 

Igrao je srpski reprezentativac izuzetno agresivno, da bi se mala sumnja uvukla kada je, kod rezultata 5:4 u drugom setu, propustio meč loptu. To ga nije mnogo omelo, izborio se za drugi taj brejk u kojem je ponovo bio ubedljiv za jedan od najvećih trijumfa u karijeri. 

Lajović je meč završio sa 34 vinera i 27 neiznuđenih grešaka, dok je njegov protivnik imao 26 direktnih poena i 15 grešaka. 

U sledećoj rundi trenutno 95. igrač na svetu ponovo će imati težak posao jer čeka pobednika meča Huan Martin del Potro – Damir Džumhur. 

Lajović je trenutno 95. na svetskoj rang listi, ali će dobrim igrama u Španiji sigurno popraviti plasman.

Svoj meč drugog kola tek treba da igra Novak Đoković, koji će se u sredu sastati sa Danolom Medvedevom iz Rusije ili Kajlom Edmundom iz Velike Britanije.

Prava forma u pravom trenutku! Srpski teniser Dušan Lajović napravio je još jedan veliki korak na turniru u Madridu, pošto je u 1/16 finala eliminisao iskusnog francuskog asa Rišara Gaskea i plasirao se u osminu finala gde će za protivnika imati pobednika meča između Huana Martina Del Potra i Damira Džumhura – 7:6(1), 7:6(1).

Lajović je bio koncentrisan u najvažnijim trenucima utakmice, a pre svega u taj-brejkovima, kada je odigrao gotovo bez greške. Bila su to dva odlična seta, koja su trajala po sat vremena. O tome kakva je borba bila na šljaci govori i podatak da tokom čitavog meča nije bilo brejk poena.

Bio je ovo prvi međusboni meč u karijerama dvojice tenisera. Ipak, Francuz nije uspeo da opravda 29. poziciju na ATP listi, kao ni da iskoristi dobar emotivni trenutak nakon eliminacije Tomaša Berdiha. Izgleda da je Lajoviću od velikog značaja bilo to što je krenuo od kvalifikacija, pošto je ranije podigao formu i nastavio u istom stilu i u glavnom žrebu. Do sada nije izgubio nijedan set u Madridu i spreman je za novi okršaj, koji će ovoga puta sa sobom nositi plasman u četvrtfinale.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.685.828 dolara, a titulu brani Rafael Nadal.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar