"Балканика" на плавом тепиху

Дефилеом учесника у португалији свечано отворен 63. "Евросонг", наши на сцени у четвртак. Прво полуфинале вечерас отвара представница Азербејџана.

Забава 08.05.2018 | 16:21
"Балканика" на плавом тепиху
У ЛИСАБОНУ је прексиноћ свечано отворен 63. "Евросонг", чему је претходио дефиле учесника такмичења на обали реке Тежо, у престоници Португалије. Уместо црвеним тепихом, делегације из многих земаља прошетале су плавим тепихом који симболизује океан који окружује Португалију. Сања Илић и "Балканика" давали су интервјуе и фотографисали се са обожаваоцима више од три сата.

Многе је интересовало да ли су они нова деца која стварају бољи и лепши свет, о чему наша песма говори. Духовитим одговорима, причом о нашој традицији и љубави показали су да јесу. Извођење "Нове деце" на енглеском и португалском језику, као и наших традиционалних песама, "Балканика" је привукла велику пажњу новинара, а посебно националне телевизије Португалије која је нашу такмичарску екипу интервјуисала у директном преносу свечане церемоније отварања манифестације.

Званично, 63. "Песма евровизије" почиње вечерас у "Алтис арени" под слоганом "Алл абоард", уз учешће представника из 43 земље. Највеће европско музичко такмичење, уједно и прво полуфинале, отвориће представница Азербејџана Аисел с песмом "X мy хеарт", уз необичну сценографију, а наступиће укупно 19 извођача. Сања Илић и "Балканика" с песмом "Нова деца" учествују у другом полуфиналу 10. маја, трећи по реду, када ће се такмичити 18 извођача. Од бивших југословенских република у нашој групи наступају Црна Гора и Словенија.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар