Ђукић пред Чукарички: Утакмица сезоне!

Тренер Партизана сагласан је да је сутрашњи дуел са Чукаричким у полуфиналу Купа Србије "утакмица сезоне" за "парни ваљак". Без Стојковића, Јевтовића, Јанковића. . .

Фудбал 08.05.2018 | 18:15
Ђукић пред Чукарички: Утакмица сезоне!
Партизан – Чукарички, пети и најважнији чин ове сезоне.

Београдски црно-бели са Топчидерског и Бановог брда ове сезоне су одиграли највише дуела, у Суперлиги Србије три и у Купу један, али ће у среду и пети пут, у реваншу полуфинала масовнијег такмичења ФСС, одмерити снаге.

"Нема ту пуно трикова, не постоје мађионичари у фудбалу. Добро се познајемо и одлучиваће детаљи. Неопходно је да будемо концентрисани и да противнику не дозволимо да искористи своја оружја", рекао је тренер Партизана Мирослав Ђукић пред дуел у Хумској.

Партизан је у текућој сезони два пута победио - 3:1 је била на Бановом брду у првом делу Суперлиге, док је недавно у Хумској "парни ваљак" славио 2:1 у плеј-офу. Утакмица без победника одиграна (0:0) је 1. октобра прошле године.

"Брђани" су тријумфовали 4:2 у првом мечу полуфинала, што им је донело лепу предност пред сутрашњи реванш.

"Свесни смо важности утакимице, то је утакмица сезоне и одлучује о многим ставроима. Покушаћемо да победимо два гола разлике и да се пласирамо у финале. Знамо да нам неће бити лако, Чукарички долази врло мотивисан, али и ми смо."Желимо финале... Видећемо прелеп амбијет и велику утакмицу, очекујемо да из тога проистекне велика радост за све нас у Партизану", поручио је стратег црно-белих.

И једнима и другима је последња сламка за спас сезоне Куп Србије. Ако екипа Мирослава Ђукића и на овом фронту остане без трофеја, сезона ће дефинитивно бити неуспешна, јер "пролеће" у Европи, после губитка оба домаћа трофеја, сигурно не може да задовољи апетите армије навијача.

"Постоји тај жар, велики је улог у игри. Све ћемо покушати да прођемо у финале. Не сумњам у то. Ми морамо да нападнемо од почетка, не смемо другачије да размишљамо. Јуримо победу и два гола. Морамо што пре да дамо први гол како бисмо противника увели у нервозу. Али, битно је да обезбедимо да нас не сасеку контрама", истиче Ђукић.

"Брђани" су више пута показали да имају опасне контре...

"Често чукарички игра с тим петим у задоњој линији. Њихов начин игре је агресиван. Покушаће игром човек на човека да нам узму лопту и нападну нас из контре."

Ђукић пред утакмица са Чукаричким има кадровских проблема. Владимир Стојковић се није опоравио и у среду неће бити у комбинацији. Поред њега изостаће још Цуцин, Остојић, Јанковић...

"Марко Јанковић је повређен, док Марко Јевтовић не може да игра због картона. Света Марковић има проблем са задњом ложом... Стојковић неће ни пробати, тако да неће бити ни у комбинацији. Тавамба већ два дана тренира са нама, има и данас тренинг. Видећемо још за колико минута је спреман", рекао је Ђукић.

Дуел Партизана и Чукаричког игра се у среду од 20 сати. Улаз на трибине стадиона у Хумској је бесплатан, па у Партизану очекују добро испуњене трибине и велику подршку.

Милорад Мажић

"Добар судија и нама је част да нам суди човек који ће у Кијеву делити правду у финалу Лиге шампиона. Наше полуфинале и финале Лиге шампиона неће бити никакав проблем за њега. Он је врхунски судија!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар