Đukić pred Čukarički: Utakmica sezone!

Trener Partizana saglasan je da je sutrašnji duel sa Čukaričkim u polufinalu Kupa Srbije "utakmica sezone" za "parni valjak". Bez Stojkovića, Jevtovića, Jankovića. . .

Fudbal 08.05.2018 | 18:15
Đukić pred Čukarički: Utakmica sezone!
Partizan – Čukarički, peti i najvažniji čin ove sezone.

Beogradski crno-beli sa Topčiderskog i Banovog brda ove sezone su odigrali najviše duela, u Superligi Srbije tri i u Kupu jedan, ali će u sredu i peti put, u revanšu polufinala masovnijeg takmičenja FSS, odmeriti snage.

"Nema tu puno trikova, ne postoje mađioničari u fudbalu. Dobro se poznajemo i odlučivaće detalji. Neophodno je da budemo koncentrisani i da protivniku ne dozvolimo da iskoristi svoja oružja", rekao je trener Partizana Miroslav Đukić pred duel u Humskoj.

Partizan je u tekućoj sezoni dva puta pobedio - 3:1 je bila na Banovom brdu u prvom delu Superlige, dok je nedavno u Humskoj "parni valjak" slavio 2:1 u plej-ofu. Utakmica bez pobednika odigrana (0:0) je 1. oktobra prošle godine.

"Brđani" su trijumfovali 4:2 u prvom meču polufinala, što im je donelo lepu prednost pred sutrašnji revanš.

"Svesni smo važnosti utakimice, to je utakmica sezone i odlučuje o mnogim stavroima. Pokušaćemo da pobedimo dva gola razlike i da se plasiramo u finale. Znamo da nam neće biti lako, Čukarički dolazi vrlo motivisan, ali i mi smo."Želimo finale... Videćemo prelep ambijet i veliku utakmicu, očekujemo da iz toga proistekne velika radost za sve nas u Partizanu", poručio je strateg crno-belih.

I jednima i drugima je poslednja slamka za spas sezone Kup Srbije. Ako ekipa Miroslava Đukića i na ovom frontu ostane bez trofeja, sezona će definitivno biti neuspešna, jer "proleće" u Evropi, posle gubitka oba domaća trofeja, sigurno ne može da zadovolji apetite armije navijača.

"Postoji taj žar, veliki je ulog u igri. Sve ćemo pokušati da prođemo u finale. Ne sumnjam u to. Mi moramo da napadnemo od početka, ne smemo drugačije da razmišljamo. Jurimo pobedu i dva gola. Moramo što pre da damo prvi gol kako bismo protivnika uveli u nervozu. Ali, bitno je da obezbedimo da nas ne saseku kontrama", ističe Đukić.

"Brđani" su više puta pokazali da imaju opasne kontre...

"Često čukarički igra s tim petim u zadonjoj liniji. Njihov način igre je agresivan. Pokušaće igrom čovek na čoveka da nam uzmu loptu i napadnu nas iz kontre."

Đukić pred utakmica sa Čukaričkim ima kadrovskih problema. Vladimir Stojković se nije oporavio i u sredu neće biti u kombinaciji. Pored njega izostaće još Cucin, Ostojić, Janković...

"Marko Janković je povređen, dok Marko Jevtović ne može da igra zbog kartona. Sveta Marković ima problem sa zadnjom ložom... Stojković neće ni probati, tako da neće biti ni u kombinaciji. Tavamba već dva dana trenira sa nama, ima i danas trening. Videćemo još za koliko minuta je spreman", rekao je Đukić.

Duel Partizana i Čukaričkog igra se u sredu od 20 sati. Ulaz na tribine stadiona u Humskoj je besplatan, pa u Partizanu očekuju dobro ispunjene tribine i veliku podršku.

Milorad Mažić

"Dobar sudija i nama je čast da nam sudi čovek koji će u Kijevu deliti pravdu u finalu Lige šampiona. Naše polufinale i finale Lige šampiona neće biti nikakav problem za njega. On je vrhunski sudija!"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar