Још један ''Орлић'' у Фиорентини?!

Серија А му не гине.

Фудбал 11.05.2018 | 08:00
Још један ''Орлић'' у Фиорентини?!
Никола Миленковић је одушевио у дебитнатској сезони у Фиорентини и наставио успешну традицију српских фудбалера у Фиренци. А од лета би могао да му се продружи и колега из младе репрезентације Борис Радуновић.

Голман Орлића ове сезоне с успехом брани на позајмици у друголигашу Салернитани. Бранио је на 34 меча ове сезоне и оставио јако добар утисак у скромном тиму који вје успео да избори опстанак. Радуновић је под уговором са Аталантом у коју је дошао пре три године из Рада и са којом има још четири године уговора. У Бергаму је на голу стандардан Етрит Бериша, а резерва је талентовани Пјерлуиђи Голини који је позајмљен од Астон Виле и наредног лета највероватније мења клуб. Аталанта има и Марка Спортијела који је на позајмици у Фиорентини и око чијег откупа Виола треба да се изјасни. Цена је 5.000.000 евра, али је проблем што Спортијела жели и Наполи и што би играч могао да буде привучен изазовом да појача табор Наполитанаца.

И ту долазимо до заврзалме око Радуновића. Аталанта ће га сигурно вратити у клуб. Ако Голини оде, Србин ће бити резерва Бериши. Али постоји опција и да појача Фиорентину.  С обзиром да се не зна Спортијелова будућност, Радуновићби могао да заврши на Артемио Франкију. Тамо је резерва талентовани Драговски и њих двојица би се борили за место у тиму, с тим што би Пољак кренуо из боље позиције.

Радуновића заступа познати италијански агент Марио Ђуфреди који је прошлог лета у Фиорентину довео Клаудија Бирагија и Венсана Лауринија. Он је већ предложио Фиотрентини да позајми или купи малдог репрезентативца Србије, а с обзиром на афинитет спортског директора Панталеа Корвина према српским играчима, није немогуће да Радуновић заврши у Фиренци. Серија А му не гине...

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар