Još jedan ''Orlić'' u Fiorentini?!

Serija A mu ne gine.

Fudbal 11.05.2018 | 08:00
Još jedan ''Orlić'' u Fiorentini?!
Nikola Milenković je oduševio u debitnatskoj sezoni u Fiorentini i nastavio uspešnu tradiciju srpskih fudbalera u Firenci. A od leta bi mogao da mu se prodruži i kolega iz mlade reprezentacije Boris Radunović.

Golman Orlića ove sezone s uspehom brani na pozajmici u drugoligašu Salernitani. Branio je na 34 meča ove sezone i ostavio jako dobar utisak u skromnom timu koji vje uspeo da izbori opstanak. Radunović je pod ugovorom sa Atalantom u koju je došao pre tri godine iz Rada i sa kojom ima još četiri godine ugovora. U Bergamu je na golu standardan Etrit Beriša, a rezerva je talentovani Pjerluiđi Golini koji je pozajmljen od Aston Vile i narednog leta najverovatnije menja klub. Atalanta ima i Marka Sportijela koji je na pozajmici u Fiorentini i oko čijeg otkupa Viola treba da se izjasni. Cena je 5.000.000 evra, ali je problem što Sportijela želi i Napoli i što bi igrač mogao da bude privučen izazovom da pojača tabor Napolitanaca.

I tu dolazimo do zavrzalme oko Radunovića. Atalanta će ga sigurno vratiti u klub. Ako Golini ode, Srbin će biti rezerva Beriši. Ali postoji opcija i da pojača Fiorentinu.  S obzirom da se ne zna Sportijelova budućnost, Radunovićbi mogao da završi na Artemio Frankiju. Tamo je rezerva talentovani Dragovski i njih dvojica bi se borili za mesto u timu, s tim što bi Poljak krenuo iz bolje pozicije.

Radunovića zastupa poznati italijanski agent Mario Đufredi koji je prošlog leta u Fiorentinu doveo Klaudija Biragija i Vensana Laurinija. On je već predložio Fiotrentini da pozajmi ili kupi maldog reprezentativca Srbije, a s obzirom na afinitet sportskog direktora Pantalea Korvina prema srpskim igračima, nije nemoguće da Radunović završi u Firenci. Serija A mu ne gine...

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar