Педесети "Азбучник Идентитета"

И поред преране смрти Иване Ванић Савић, која била продуцент, новинар и душа целог пројекта, емисија „Азбучник идентитета“ наставља да живи. Ових дана снимљена је јубиларна педесета емисија, а у част ове изузетне жене редакција са још већим ентузијазмом наставља да ради, не зато што је овај тим успешан и добар већ што обрађују теме са непролазним вредностима и људским величинама.

Србија 08.05.2018 | 14:03
Педесети "Азбучник Идентитета"
вај ТВ пројекат кратке форме направљен је са идејом да говори и сведочи о личностима, догађајима, културно-историјским споменицима, духовним остварењима и свему осталом што је значајно за верски, културни, национални и политички идентитет српског народа и државе.

„У питању је амбициозно постављен задатак у чијем остварењу нам помажу наши познати историчари, књижевници, новинари, уметници причајући о најзнаменитијим Србима, али и другим неоправдано заборављеним личностима. Уз помоћ др Милана Ст. Протића, историчара и дипломате, Бранислава Лечића, прослављеног глумца и бившег министра културе, Александра Диклића, аутора култног остварења „Београд вечити град“, Чедомира Антића, историчара,Милована Јовановића,новинара, Славише Павловића, писца и многих других освежавамо памћење и чувамо сећање на најважније догађаје и личности из српске историје и културе“, кажу у редакцији „Азбучника идентитета“.

Не заборављају ни српске манастире, духовнике и све оно што представља обележје православног идентитета. Као изваредни наратори у овој емисији доказали су се и наши познати новинари др Јован Јањић, Вања Булић и Никола Тркља.

„Многи велики умови су неоправдано заборављени, мада су дали немерљив допринос српској култури и историји. Ово је скроман покушај да се према таквим људима врати део дуга и да се барем кроз неку од наших епизода „извуку из заборава“, истичу у „Азбучнику“.

Овај пројекат намењен је првенствено српској дијаспори и емитује се премијерно преко ТВ БН а реемитује на више десетина локалних ТВ станица на Балкану. Еемисије су доступне и преко неколико интернет портала, а од данас је међу њима и наша веб страница „Тамо далко“.

„Азбучник идентитета не би постојао да није свесрдне помоћи Управе за сарадњу са дијаспором и Србима урегиону Министарства спољних послова Републике Србије. Снимање појединих емисија потпомогли су Град Београд, Канцеларија за Косово и Метохију и поједене организације које делују под окриљем Европске комисије.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар