Ужас у зоолошком врту у Уганди

Власти у Уганди трагају за леопардом из националног парка Qуеен Елизабетх, који је зграбио и појео маленог сина чувара парка, јављају свјетски медији.
 

Свијет 08.05.2018 | 12:08
Ужас у зоолошком врту у Уганди
Трогодишњи дјечак био је под надзором дадиље у неограђеном дијелу националног парка за особље у петак навече, када га је леопард зграбио. Портпарол власти Басхир Ханги изјавио је да је дијете слиједило дадиљу, која је изашла из подручја за особље:

"Дадиља није примијетила да ју је дијете слиједило. Чула је његове врискове и интервенирала, али било је прекасно и леопард је нестао у грмљу. Сљедећег дана пронашли смо дјечакову лубању".

"Чим једном окуси људско месо, покушат ће то опет учинити"

"Потрага се наставља и намјера нам је ухватити леопарда и уклонити га из дивљине, јер чим једном окуси људски месо, покушат ће то опет учинити", додао је Ханги.

Qуеен Елизабетх је најпосјећенији национални парк у Уганди. До напада је дошло само седам дана након што је власника британског сафари парка напао лав у Јужноафричкој Републици. 

Мике Ходге (71) претрпио је лом чељусти након напада у парку за животиње Маракеле у Тхабазимбију. На интернету је објављена узнемирујући снимак који приказује престрављене туристе како вриште и позивају у помоћ док лав напада Ходгеа, који је показивао парк посјетиоцима. Десетогодишњи лав Самба убијен је након напада.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

чувајте се

08.05.2018 13:20

Мачке гребу и уједају. Мачке су месождери.

ОДГОВОРИТЕ