Užas u zoološkom vrtu u Ugandi

Vlasti u Ugandi tragaju za leopardom iz nacionalnog parka Queen Elizabeth, koji je zgrabio i pojeo malenog sina čuvara parka, javljaju svjetski mediji.
 

Svijet 08.05.2018 | 12:08
Užas u zoološkom vrtu u Ugandi
Trogodišnji dječak bio je pod nadzorom dadilje u neograđenom dijelu nacionalnog parka za osoblje u petak naveče, kada ga je leopard zgrabio. Portparol vlasti Bashir Hangi izjavio je da je dijete slijedilo dadilju, koja je izašla iz područja za osoblje:

"Dadilja nije primijetila da ju je dijete slijedilo. Čula je njegove vriskove i intervenirala, ali bilo je prekasno i leopard je nestao u grmlju. Sljedećeg dana pronašli smo dječakovu lubanju".

"Čim jednom okusi ljudsko meso, pokušat će to opet učiniti"

"Potraga se nastavlja i namjera nam je uhvatiti leoparda i ukloniti ga iz divljine, jer čim jednom okusi ljudski meso, pokušat će to opet učiniti", dodao je Hangi.

Queen Elizabeth je najposjećeniji nacionalni park u Ugandi. Do napada je došlo samo sedam dana nakon što je vlasnika britanskog safari parka napao lav u Južnoafričkoj Republici. 

Mike Hodge (71) pretrpio je lom čeljusti nakon napada u parku za životinje Marakele u Thabazimbiju. Na internetu je objavljena uznemirujući snimak koji prikazuje prestravljene turiste kako vrište i pozivaju u pomoć dok lav napada Hodgea, koji je pokazivao park posjetiocima. Desetogodišnji lav Samba ubijen je nakon napada.

(Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

čuvajte se

08.05.2018 13:20

Mačke grebu i ujedaju. Mačke su mesožderi.

ODGOVORITE