Какав обрт у режији Жоржа Мендеса!

Сари у Монаку, Жардим у Челсију, Фонсека и Патрисио у Наполију! Није немогуће. . .

Фудбал 10.05.2018 | 23:32
Какав обрт у режији Жоржа Мендеса!
У једном тренутку деловало је као врло проста трампа: Антонио Конте Наполију, Маурицио СариЧелсију. Али на фудбалској пијаци ствари се брзо мењају, па се чини да је данас ситуација драстично промењена. Јер према последњим информацијама са “чизме“ Контеа ће на Стамфорд Бриџу заменити Леонардо Жардим, док је Сари све ближи Монаку. Заузврат, Наполи ће добити Спортинговог голмана Руија Патрисија и Шахтјоровог Паула Фонсеку за шефа струке.

Откуд сад толике промене? Све је наводно изрежирао суперагент Жорж Мендес, који је у Монаку више од саветника Дмитрија Риболовљева. И већ је наводно успео да заинтересује Сарија за пројекат у Кнежевини, иако је велико питање колико је Монако као клуб тренутно амбициознији од Наполија.

Проблем је међутим што ни газда Наполија Аурелио де Лаурентис није желео да Сарију обећа већи буџет који би му гарантовао даљи напредак. Просто, Де Лаурентис не може финансијски да се трка са Јувентусом. Он ће увек пре гледати да купи младо и јефтино и од таквих играча направи скупоцене звезде. А Сари више нема стрпљења да чека. Бар не у Италији.

Отуд Монако, јер Леонардо Жардим по свему судећи иде са стадиона Краљ Луј други. Наводно је претекао Сарија на врху Челсијеве листе жеља за Контеовог наследника. Можда и зато што Сари не говори енглески. Ту би се Мендес добро опарио.

И онда би ставио шлаг на торту. Чисто да не нервира Де Лаурентиса, већ да остави добар утисак и у Напуљу. Умасто Сарија довео би им Шахтјоровог Паула Фонсеку. Ради одличан посао у Украјини. На прагу је друге узастопне титуле, играо је осмину финала Лиге шампиона. Приде, Наполи би добио и Спортинговог голмана Руија Патрисија. Још један Мендешов поклон. Већ дуго Де Лаурентис тражи наследника Пепе Рејне. Сада би једним ударцем могао да убије две муве.

Односи са Саријем свеједно више нису исти. Он извесно иде. Питање је само да ли баш у Монако? Или ће се она иницијална вест о Челсију испоставити као тачна. Наполију ће свакако припасти обештећење од 8.000.000 евра. Плавци му наводне нуде и толику годишњу плату. Бруто додуше. Доводио се Сари и у везу са Борусијом Дортмунд, па и Тотенхемом, али само ако Маурисио Покетино оде.

Међутим, ево га и Монако. Озбиљна је прича.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион ИМагес

Коментари / 0

Оставите коментар