Kakav obrt u režiji Žorža Mendesa!

Sari u Monaku, Žardim u Čelsiju, Fonseka i Patrisio u Napoliju! Nije nemoguće. . .

Fudbal 10.05.2018 | 23:32
Kakav obrt u režiji Žorža Mendesa!
U jednom trenutku delovalo je kao vrlo prosta trampa: Antonio Konte Napoliju, Mauricio SariČelsiju. Ali na fudbalskoj pijaci stvari se brzo menjaju, pa se čini da je danas situacija drastično promenjena. Jer prema poslednjim informacijama sa “čizme“ Kontea će na Stamford Bridžu zameniti Leonardo Žardim, dok je Sari sve bliži Monaku. Zauzvrat, Napoli će dobiti Sportingovog golmana Ruija Patrisija i Šahtjorovog Paula Fonseku za šefa struke.

Otkud sad tolike promene? Sve je navodno izrežirao superagent Žorž Mendes, koji je u Monaku više od savetnika Dmitrija Ribolovljeva. I već je navodno uspeo da zainteresuje Sarija za projekat u Kneževini, iako je veliko pitanje koliko je Monako kao klub trenutno ambiciozniji od Napolija.

Problem je međutim što ni gazda Napolija Aurelio de Laurentis nije želeo da Sariju obeća veći budžet koji bi mu garantovao dalji napredak. Prosto, De Laurentis ne može finansijski da se trka sa Juventusom. On će uvek pre gledati da kupi mlado i jeftino i od takvih igrača napravi skupocene zvezde. A Sari više nema strpljenja da čeka. Bar ne u Italiji.

Otud Monako, jer Leonardo Žardim po svemu sudeći ide sa stadiona Kralj Luj drugi. Navodno je pretekao Sarija na vrhu Čelsijeve liste želja za Konteovog naslednika. Možda i zato što Sari ne govori engleski. Tu bi se Mendes dobro opario.

I onda bi stavio šlag na tortu. Čisto da ne nervira De Laurentisa, već da ostavi dobar utisak i u Napulju. Umasto Sarija doveo bi im Šahtjorovog Paula Fonseku. Radi odličan posao u Ukrajini. Na pragu je druge uzastopne titule, igrao je osminu finala Lige šampiona. Pride, Napoli bi dobio i Sportingovog golmana Ruija Patrisija. Još jedan Mendešov poklon. Već dugo De Laurentis traži naslednika Pepe Rejne. Sada bi jednim udarcem mogao da ubije dve muve.

Odnosi sa Sarijem svejedno više nisu isti. On izvesno ide. Pitanje je samo da li baš u Monako? Ili će se ona inicijalna vest o Čelsiju ispostaviti kao tačna. Napoliju će svakako pripasti obeštećenje od 8.000.000 evra. Plavci mu navodne nude i toliku godišnju platu. Bruto doduše. Dovodio se Sari i u vezu sa Borusijom Dortmund, pa i Totenhemom, ali samo ako Maurisio Poketino ode.

Međutim, evo ga i Monako. Ozbiljna je priča.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action IMages

Komentari / 0

Ostavite komentar