Треба извршити контролу колектора

Иако је подигнут ниво протока у каналу Дашница само до половине димензионисаног капацитета, показало се да поједини канализациони колектори који се уливају у канал нису добро димензионисани, да немају повратне клапне, те је дошло до изливања воде на неким локацијама у Бијељини, саопштено је из "Вода Српске".

Република Српска 08.05.2018 | 10:09
Треба извршити контролу колектора
У саопштењу се каже да су надлежне службе ЈУ "Воде Српске" јуче извршиле подизање нивоа воде у каналу Дашница отварањем уставе на ријеци Дрини у Јањи, а у циљу мјерења хидрауличних параметара и параметара квалитета воде за потребе реализације главног пројекта наводњавања Семберије који се финансира средствима Свјетске банке преко Јединице за имплементацију пројаката у пољопривреди при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а реализује се од стране пројектанта Завод за водопривреду д.о.о. Бијељина.

"Иако је том приликом подигнут ниво протока у каналу Дашница само до половине димензионисаног капацитета, показало се да поједини канализациони колектори који се уливају у канал нису добро димензионисани, да немају повратне клапне, те је дошло до изливања воде на неким локацијама у Бијељини". каже се у саопштењу.

Наглашавају да је због наведеног проблема потребно извршити контролу свих канализационих колектора који се уливају у канал Дашница, као и нелегалних прикључака, како у наредном периоду при подизању капацитета канала на пројектовани ниво не би дошло до нежељених појава.

Канализационе воде синоћ су се излиле у центру Бијељине.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Станко

08.05.2018 08:44

Канал Дасница треба затрпати, а канализациине колектора спојити на један заједнички колектор. Умјесто да вршимо дренирање земљишта у Бијељини, довођење воде из Дрине у канал Дасницу подижете ниво подземних вода у Бијељини и тиме све подземне гараже, котловнице и подруме, у које су улозене огромне паре чините неупотребљивим. Поплава из 2014 године је јасно показала какву штету може да нанесе овај канал. Умјесто канала Дасница треба рекомструисари Мајевицки ободни канал, тако да може да прими све оборинске воде и заштити Бијељину од поплава. Не мислите ваљда да наводњавате њиве са водом из канала Дасница, која је загадјена фекалијама и оборинским водама са улица Бијељине, пуних олова, уља и продуката сагоревања из аутомобила. У памет се људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам

08.05.2018 12:21

Која будала мозе да пројектује одвод фекалија у водоток. Ста бијасе са пројектом прецисцавања отпадних вода? Ста бијасе од тих пара?

Name

Ја

08.05.2018 09:21

Каки Вас није стид да лазете народ. У питању је приватна изградња мини централе за производњу струје на каналу Дасница и Ви то врло добро знате...срам вас било и ви сте постали одавно дио мафијаске и лоповске организације Владе РС...само да знате, овај пут вам ово неце проци без тезих посљедица,јер сте угрозили зивоте многих породица...багро лоповска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

08.05.2018 12:13

Само нек се запосљава кадар са ВСС и наравно странацки подобан и ето нама рахатлука,попут овог канала хаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.05.2018 19:37

Запосљава кикиц и дакиц кога хоце зато и јесте овакав кадар