Treba izvršiti kontrolu kolektora

Iako je podignut nivo protoka u kanalu Dašnica samo do polovine dimenzionisanog kapaciteta, pokazalo se da pojedini kanalizacioni kolektori koji se ulivaju u kanal nisu dobro dimenzionisani, da nemaju povratne klapne, te je došlo do izlivanja vode na nekim lokacijama u Bijeljini, saopšteno je iz "Voda Srpske".

Republika Srpska 08.05.2018 | 10:09
Treba izvršiti kontrolu kolektora
U saopštenju se kaže da su nadležne službe JU "Vode Srpske" juče izvršile podizanje nivoa vode u kanalu Dašnica otvaranjem ustave na rijeci Drini u Janji, a u cilju mjerenja hidrauličnih parametara i parametara kvaliteta vode za potrebe realizacije glavnog projekta navodnjavanja Semberije koji se finansira sredstvima Svjetske banke preko Jedinice za implementaciju projakata u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a realizuje se od strane projektanta Zavod za vodoprivredu d.o.o. Bijeljina.

"Iako je tom prilikom podignut nivo protoka u kanalu Dašnica samo do polovine dimenzionisanog kapaciteta, pokazalo se da pojedini kanalizacioni kolektori koji se ulivaju u kanal nisu dobro dimenzionisani, da nemaju povratne klapne, te je došlo do izlivanja vode na nekim lokacijama u Bijeljini". kaže se u saopštenju.

Naglašavaju da je zbog navedenog problema potrebno izvršiti kontrolu svih kanalizacionih kolektora koji se ulivaju u kanal Dašnica, kao i nelegalnih priključaka, kako u narednom periodu pri podizanju kapaciteta kanala na projektovani nivo ne bi došlo do neželjenih pojava.

Kanalizacione vode sinoć su se izlile u centru Bijeljine.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Stanko

08.05.2018 08:44

Kanal Dasnica treba zatrpati, a kanalizaciine kolektora spojiti na jedan zajednički kolektor. Umjesto da vršimo dreniranje zemljišta u Bijeljini, dovođenje vode iz Drine u kanal Dasnicu podižete nivo podzemnih voda u Bijeljini i time sve podzemne garaže, kotlovnice i podrume, u koje su ulozene ogromne pare činite neupotrebljivim. Poplava iz 2014 godine je jasno pokazala kakvu štetu može da nanese ovaj kanal. Umjesto kanala Dasnica treba rekomstruisari Majevicki obodni kanal, tako da može da primi sve oborinske vode i zaštiti Bijeljinu od poplava. Ne mislite valjda da navodnjavate njive sa vodom iz kanala Dasnica, koja je zagadjena fekalijama i oborinskim vodama sa ulica Bijeljine, punih olova, ulja i produkata sagorevanja iz automobila. U pamet se ljudi.

ODGOVORITE
Name

pitam

08.05.2018 12:21

Koja budala moze da projektuje odvod fekalija u vodotok. Sta bijase sa projektom preciscavanja otpadnih voda? Sta bijase od tih para?

Name

Ja

08.05.2018 09:21

Kaki Vas nije stid da lazete narod. U pitanju je privatna izgradnja mini centrale za proizvodnju struje na kanalu Dasnica i Vi to vrlo dobro znate...sram vas bilo i vi ste postali odavno dio mafijaske i lopovske organizacije Vlade RS...samo da znate, ovaj put vam ovo nece proci bez tezih posljedica,jer ste ugrozili zivote mnogih porodica...bagro lopovska.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

08.05.2018 12:13

Samo nek se zaposljava kadar sa VSS i naravno stranacki podoban i eto nama rahatluka,poput ovog kanala haha...

ODGOVORITE
Name

Mile

08.05.2018 19:37

Zaposljava kikic i dakic koga hoce zato i jeste ovakav kadar