Како изгледа ново Путиново возило

Као што се и очекивало, нова Путинова председничка лимузина први пут је јавно приказана на дан полагања заклетве новог-старог председника Русије.

Свијет 08.05.2018 | 07:26
Како изгледа ново Путиново возило
Након неколико година најава и више фотографија различитих прототипова, коначна верзија нове Путинове председничке лимузине произведене у Русији угледала је светлост дана.

Аутомобил којим се руски председник одвезао на полагање заклетве, настао је управо на иницијативу Владимира Путина који је предложио да се на руском тржишту појави линија домаћих, луксузних лимузина, МПВ модела и теренаца под обједињеним називом Кортеж.

Идеја је да председник има своје посебно возило, али да се упоредо са њим развије линија за остале високе државне функционере, укључују специјализована возила, минивенове и СУВ аутомобиле. Део производње ових возила био би доступан на слободном тржишту.

Коначна верзија Кортеж лимузине коју смо видели на инаугурацији споља изгледа као комбинација Мерцедеса С класе и модела Роллс-Роyце Пхантом.

Погледајте видео (нова лимузина појављује се после 10 минута и 30 секунди од почетка снимка):



Према незваничним информацијама, за погон је употребљен турбопуњени В12 са 850 кс, који је развијен уз помоћ немачког Порсцхеа, а аутоматски деветобрзински мењач наводно је руске производње. 

Што се тиче осталих возила из програма Кортеж, у плану су миниван, СУВ и једна мања лимузина, а сваки од ових луксузних модела израђиваће се у серијама од по 5.000 јединица.






(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

РедБулл

08.05.2018 05:53

Ста би нас додик дао да га Путин мало провоза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

08.05.2018 06:08

И мени један одмах предвидјети из будзета.. За лицне потребе и кад ми додје неки јаран из херцеговине .. други ми и тако неце да додју .. јест да Путин имао боље оцјене у основној али ипак хоцу и ја .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

08.05.2018 06:16

Дивно . Дрзава од 200 милиона људи , аутомобили у серијама од 5000 комада . Само напријед пјеске уз "комаданта".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

08.05.2018 09:30

Зашто њемачки мотор? Зар поред толиких војних чуда ( ал'мало сутра) и најсавременијих ракета Земља-Сатурн нису у стању дизајнирати мотор за обични аутомобил?

ОДГОВОРИТЕ