Kako izgleda novo Putinovo vozilo

Kao što se i očekivalo, nova Putinova predsednička limuzina prvi put je javno prikazana na dan polaganja zakletve novog-starog predsednika Rusije.

Svijet 08.05.2018 | 07:26
Kako izgleda novo Putinovo vozilo
Nakon nekoliko godina najava i više fotografija različitih prototipova, konačna verzija nove Putinove predsedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svetlost dana.

Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež.

Ideja je da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile. Deo proizvodnje ovih vozila bio bi dostupan na slobodnom tržištu.

Konačna verzija Kortež limuzine koju smo videli na inauguraciji spolja izgleda kao kombinacija Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom.

Pogledajte video (nova limuzina pojavljuje se posle 10 minuta i 30 sekundi od početka snimka):Prema nezvaničnim informacijama, za pogon je upotrebljen turbopunjeni V12 sa 850 ks, koji je razvijen uz pomoć nemačkog Porschea, a automatski devetobrzinski menjač navodno je ruske proizvodnje. 

Što se tiče ostalih vozila iz programa Kortež, u planu su minivan, SUV i jedna manja limuzina, a svaki od ovih luksuznih modela izrađivaće se u serijama od po 5.000 jedinica.


(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

RedBull

08.05.2018 07:53

Sta bi nas dodik dao da ga Putin malo provoza.

ODGOVORITE
Name

Mile

08.05.2018 08:08

I meni jedan odmah predvidjeti iz budzeta.. Za licne potrebe i kad mi dodje neki jaran iz hercegovine .. drugi mi i tako nece da dodju .. jest da Putin imao bolje ocjene u osnovnoj ali ipak hocu i ja .

ODGOVORITE
Name

Igor

08.05.2018 08:16

Divno . Drzava od 200 miliona ljudi , automobili u serijama od 5000 komada . Samo naprijed pjeske uz "komadanta".

ODGOVORITE
Name

CIK

08.05.2018 11:30

Zašto njemački motor? Zar pored tolikih vojnih čuda ( al'malo sutra) i najsavremenijih raketa Zemlja-Saturn nisu u stanju dizajnirati motor za obični automobil?

ODGOVORITE