Интервју: Карло Анћелоти о свему...

Шта фали Милану, а шта је слабост Јувентуса? О Италији, Гатузу, тактици, Фергусону… Италијан у опширном интервјуу одјавио могућност да се врати у Јувентус и открио да ће из свег срца навијати за Милан у финалу Купа Италије.

Фудбал 11.05.2018 | 00:00
Интервју: Карло Анћелоти о свему...
Када није запослен, Карло Анћелоти је увек у жижи јавности. Који год велики клуб да тражи тренера, Анћелотијево име је обично међу првима на листи. Тако је откако је добио отказ у Бајерну прошле јесени. Повезивали су га са Миланом, Арсеналом, Челсијем, Пари Сен Жерменом, а од пре неколико дана и са повратком у Јувентус.

Ипак, Анћелоти у опширном интервјуу прилично јасно поручује да нема намеру да се ускоро враћа у италијански фудбал.

“Не знам шта ће се десити у будућности. Искрено, не видим неке велике могућности да се вратим у Серију А. Верујем да ће нешто друго искочити. Пре или касније. Немам проблем с тим да се вратим у Италију, али сада то није реално”.

Недавно је одбио клупу репрезентације Италије и сада је Роберто Манћини први кандидат за клупу Азура.

“Имао сам избор и изабрао сам клупску каријеру. Била је тешка одлука, али морао сам да урадим оно што сам осећао. Манћини је одличан тренер. Има међународно искуство и мислим да би код њега репрезентација била у добрим рукама. Мотивисан је и верујем да ће имати добар почетак”.

Радио је и у Милану, и у Јувентусу, али не оставља дилему који клуб воли. Поготово због начина на који се растао са Јувентусом и Ањелијевима о којима нема лепо мишљење. Уочи финала Купа Италије између Бјанконера и Росонера, пружа подршку овим другима. Из Канаде, где се тренутно налази на одмору…

“Гледаћу са пријатељем који је кувар овде у Канади. Он је велики Миланов навијач, тако да ћемо обући Миланове дресове и навијати. То је све што можемо да урадимо”.

Анћелоти с посебним емоцијама прати Милан откако је на клупу сео његов некадашњи ученик Ђенаро “Рино” Гатузо.

“Гатузо ради добро, тим је код њега веома брзо пронашао идентитет. Пре тога су се много мучили, поготово на психолошком плану. Али Рино их је добро припремио. Оно што је најевидентније од његовог доласка је да тим има свој стил. У обе фазе игре. Оно што може да унапреди је високи пресинг, али то је тешко са 4-3-3. У поседу лопте се види идеја да контролише утакмицу, а корак напред би био када би се фудбалери убацивали више између линија и правили већу дубину у нападу. То је нешто што му недостаје ове сезоне”.

О Гатузовим шансама против Јувентуса, каже:

“Очекујем изједначену и не баш лепу утакмицу. Он познаје Јувентус врло добро из тактичког угла и верујем да ће мотивисати играче да играју као што је он играо. Риновом тиму ће бити потребно много храбрости. Јувентус је веома тежак и компликован противник. Веома опрезан у фази одбране. Милан ће морати да нађе шупљине у тој одбрани која је јако добро организована. Али која исто тако има проблеме на индивидуалном нивоу”.

Анћелоти апелује на навијаче да буду стрпљиви са Миланом и променама које су задесиле клуб.

“Позивам навијаче да буду уз тим и страствено их подрже. Ово сада је деликатна ситуација јер је тим у зостатку за најбољима. Али са правим појачањима и квалитетима које има управа, Милан може да се дигне. Сусрео сам се са директорима Фасонеом и Мирабелијем прошлог лета. Носе се са тешком и компликованом ситуацијом. Потребно је стрпљење и време да би вратили Милан у врх. Милан сада има добар темељ и надам се да ће се ускоро вратити где му је место”.

Анћелоти је и даље миљеник Миланових навијача који су недавно на трибини истакли транспарент где му честитају рођењу унуке Андрее.

“Имају поштовање за мене и моју породицу. Андреа ће бити Миланов навијач иако јој је отац Наполитанац. Биће борба између пармезана и моцареле, али сам сигуран да ће победити пармезан”.

На крају, није пропустио прилику да поћели опоравак великом ривалу и пријатељу Алексу Фергусону.

“Цео фудбалски свет је тужан због Фергусона јер сви знају какав је то човек. Чуо сам да је операција прошла добро и сада се сви надамо да ће се успешно опоравити. Он је особа врхунске калсе и зато сви бринемо због њега”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар