Intervju: Karlo Anćeloti o svemu...

Šta fali Milanu, a šta je slabost Juventusa? O Italiji, Gatuzu, taktici, Fergusonu… Italijan u opširnom intervjuu odjavio mogućnost da se vrati u Juventus i otkrio da će iz sveg srca navijati za Milan u finalu Kupa Italije.

Fudbal 11.05.2018 | 00:00
Intervju: Karlo Anćeloti o svemu...
Kada nije zaposlen, Karlo Anćeloti je uvek u žiži javnosti. Koji god veliki klub da traži trenera, Anćelotijevo ime je obično među prvima na listi. Tako je otkako je dobio otkaz u Bajernu prošle jeseni. Povezivali su ga sa Milanom, Arsenalom, Čelsijem, Pari Sen Žermenom, a od pre nekoliko dana i sa povratkom u Juventus.

Ipak, Anćeloti u opširnom intervjuu prilično jasno poručuje da nema nameru da se uskoro vraća u italijanski fudbal.

“Ne znam šta će se desiti u budućnosti. Iskreno, ne vidim neke velike mogućnosti da se vratim u Seriju A. Verujem da će nešto drugo iskočiti. Pre ili kasnije. Nemam problem s tim da se vratim u Italiju, ali sada to nije realno”.

Nedavno je odbio klupu reprezentacije Italije i sada je Roberto Manćini prvi kandidat za klupu Azura.

“Imao sam izbor i izabrao sam klupsku karijeru. Bila je teška odluka, ali morao sam da uradim ono što sam osećao. Manćini je odličan trener. Ima međunarodno iskustvo i mislim da bi kod njega reprezentacija bila u dobrim rukama. Motivisan je i verujem da će imati dobar početak”.

Radio je i u Milanu, i u Juventusu, ali ne ostavlja dilemu koji klub voli. Pogotovo zbog načina na koji se rastao sa Juventusom i Anjelijevima o kojima nema lepo mišljenje. Uoči finala Kupa Italije između Bjankonera i Rosonera, pruža podršku ovim drugima. Iz Kanade, gde se trenutno nalazi na odmoru…

“Gledaću sa prijateljem koji je kuvar ovde u Kanadi. On je veliki Milanov navijač, tako da ćemo obući Milanove dresove i navijati. To je sve što možemo da uradimo”.

Anćeloti s posebnim emocijama prati Milan otkako je na klupu seo njegov nekadašnji učenik Đenaro “Rino” Gatuzo.

“Gatuzo radi dobro, tim je kod njega veoma brzo pronašao identitet. Pre toga su se mnogo mučili, pogotovo na psihološkom planu. Ali Rino ih je dobro pripremio. Ono što je najevidentnije od njegovog dolaska je da tim ima svoj stil. U obe faze igre. Ono što može da unapredi je visoki presing, ali to je teško sa 4-3-3. U posedu lopte se vidi ideja da kontroliše utakmicu, a korak napred bi bio kada bi se fudbaleri ubacivali više između linija i pravili veću dubinu u napadu. To je nešto što mu nedostaje ove sezone”.

O Gatuzovim šansama protiv Juventusa, kaže:

“Očekujem izjednačenu i ne baš lepu utakmicu. On poznaje Juventus vrlo dobro iz taktičkog ugla i verujem da će motivisati igrače da igraju kao što je on igrao. Rinovom timu će biti potrebno mnogo hrabrosti. Juventus je veoma težak i komplikovan protivnik. Veoma oprezan u fazi odbrane. Milan će morati da nađe šupljine u toj odbrani koja je jako dobro organizovana. Ali koja isto tako ima probleme na individualnom nivou”.

Anćeloti apeluje na navijače da budu strpljivi sa Milanom i promenama koje su zadesile klub.

“Pozivam navijače da budu uz tim i strastveno ih podrže. Ovo sada je delikatna situacija jer je tim u zostatku za najboljima. Ali sa pravim pojačanjima i kvalitetima koje ima uprava, Milan može da se digne. Susreo sam se sa direktorima Fasoneom i Mirabelijem prošlog leta. Nose se sa teškom i komplikovanom situacijom. Potrebno je strpljenje i vreme da bi vratili Milan u vrh. Milan sada ima dobar temelj i nadam se da će se uskoro vratiti gde mu je mesto”.

Anćeloti je i dalje miljenik Milanovih navijača koji su nedavno na tribini istakli transparent gde mu čestitaju rođenju unuke Andree.

“Imaju poštovanje za mene i moju porodicu. Andrea će biti Milanov navijač iako joj je otac Napolitanac. Biće borba između parmezana i mocarele, ali sam siguran da će pobediti parmezan”.

Na kraju, nije propustio priliku da poćeli oporavak velikom rivalu i prijatelju Aleksu Fergusonu.

“Ceo fudbalski svet je tužan zbog Fergusona jer svi znaju kakav je to čovek. Čuo sam da je operacija prošla dobro i sada se svi nadamo da će se uspešno oporaviti. On je osoba vrhunske kalse i zato svi brinemo zbog njega”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar