ФСС: Скандалозна одлука ФС Косова!

Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић рекао је да је одлука ФС Косова да не дозволи играње хуманитарне утакмице између Грачанице и Црвене звезде скандалозна.

Фудбал 08.05.2018 | 08:45
ФСС: Скандалозна одлука ФС Косова!
Шурбатовић је истакао да је та одлука политичка, а никако спортска и фудбалска".

"Поводом информације да тзв. Фудбалски савез Косова није дао сагласност за одигравање утакмице хуманитарно-ревијалног карактера између ФК Грачаница – ФК Црвена звезда сматрам да је оваква одлука скандалозна, јер је политичка а никако спортска и фудбалска", рекао је Шурбатовић. 

Фудбалерима Црвене звезде забрањено је да играју хуманитарну утакмицу у Грачаници. Средства од улазница била су намењена породилишту у том месту. 

Фудбалски савез Косова није дао сагласност због, како кажу, злоупотребе утакмица за политичке и расистичке пароле. 

Генерални секретар фудбалског савеза Косова сматра да би она утицала на погоршање односа српске заједнице и осталих народа, те да угрожава сигурност и безбедност самих играча и осталих актера. 

"Овде места политици и политичким злоупотребама нема. Фудбал мора да победи политику и то је јасна порука коју шаље Фудбалски савез Србије свима који ову игру злоупотребљавају, а крију се иза срамне одлуке и забране сусрета који је имао искључиво хуманитарно-ревијални карактер", рекао је Шурбатовић. 

Утакмица на Косову између Грачанице и Звезде требало би да се игра 9. маја. 

"Претходних година Црвена звезда је играла пред препуним трибинама стадиона у Грачаници који носи име једне од највећих легенди српског фудбала, Драгана Џајића, и колико је нама познато у питању је био истински фудбалски празник без икаквих политичких конотација. Због свега наведеног не видимо ниједан оправдан разлог да се утакмица не одигра и ове године", додао је он.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар