FSS: Skandalozna odluka FS Kosova!

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je odluka FS Kosova da ne dozvoli igranje humanitarne utakmice između Gračanice i Crvene zvezde skandalozna.

Fudbal 08.05.2018 | 08:45
FSS: Skandalozna odluka FS Kosova!
Šurbatović je istakao da je ta odluka politička, a nikako sportska i fudbalska".

"Povodom informacije da tzv. Fudbalski savez Kosova nije dao saglasnost za odigravanje utakmice humanitarno-revijalnog karaktera između FK Gračanica – FK Crvena zvezda smatram da je ovakva odluka skandalozna, jer je politička a nikako sportska i fudbalska", rekao je Šurbatović. 

Fudbalerima Crvene zvezde zabranjeno je da igraju humanitarnu utakmicu u Gračanici. Sredstva od ulaznica bila su namenjena porodilištu u tom mestu. 

Fudbalski savez Kosova nije dao saglasnost zbog, kako kažu, zloupotrebe utakmica za političke i rasističke parole. 

Generalni sekretar fudbalskog saveza Kosova smatra da bi ona uticala na pogoršanje odnosa srpske zajednice i ostalih naroda, te da ugrožava sigurnost i bezbednost samih igrača i ostalih aktera. 

"Ovde mesta politici i političkim zloupotrebama nema. Fudbal mora da pobedi politiku i to je jasna poruka koju šalje Fudbalski savez Srbije svima koji ovu igru zloupotrebljavaju, a kriju se iza sramne odluke i zabrane susreta koji je imao isključivo humanitarno-revijalni karakter", rekao je Šurbatović. 

Utakmica na Kosovu između Gračanice i Zvezde trebalo bi da se igra 9. maja. 

"Prethodnih godina Crvena zvezda je igrala pred prepunim tribinama stadiona u Gračanici koji nosi ime jedne od najvećih legendi srpskog fudbala, Dragana Džajića, i koliko je nama poznato u pitanju je bio istinski fudbalski praznik bez ikakvih političkih konotacija. Zbog svega navedenog ne vidimo nijedan opravdan razlog da se utakmica ne odigra i ove godine", dodao je on.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar