Мадрид: Ноле прави против Нишикорија! Прошли Џумхур и Лајовић!

Као некада – расположени Ђоковић бољи од Нишикорија! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је започео наступ на Мастерсу у Мадриду победом над Кеијем Нишикоријем у првом колу – 7:5, 6:4. Најбољи српски тенисер "положио" је велики испит већ у првом колу мастерса у Мадриду. Џумхур прекинуо црну серију! Први рекет Босне и Херцеговине пласирао се у друго коло мастерса у Мадриду! Лајовић наставио са блиставим партијама у Мадриду! Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло турнира у Мадриду пошто је победио Карена Хачанова из Русије.

Тенис 07.05.2018 | 18:30
Мадрид: Ноле прави против Нишикорија! Прошли Џумхур и Лајовић!
Лајовић је победио са 2-0 у сетовима (6:3, 6:2), после сат времена игре.

Противник у наредној рунди биће му Ришар Гаске, који је на почетку турнира изненадио Томаша Бердиха победом у два сета.

Џумхур прекинуо црну серију! Први рекет Босне и Херцеговине пласирао се у друго коло мастерса у Мадриду!

Дамир Џумхур је коначно прекинуо црну серију!

Послије чак четири турнира на којима је испадао на самом почетку, сарајевски тенисер је на мадридској шљаци био бољи од Француза Жилијена Бенетоа са 2:0 у сетовима 6:4 и 6:2 и изборио пласман у наредну рунду.

Дамир није добро ушао ни у овај меч на четвртом овосезонском мастерсу јер је француски тенисеер одмах освојио брејк и стекао сигурно вођство од 4:1. Међутим, тада се Џумхур пробудио и потом освојио пет узастопних гемова за вођство од 1:0 у сетовима.

у другом сету је најприје у трећем гему одузео сервис Бенетоу, а потом и у петом, за потврду побједе и пласмана у друго коло турнира из серије 1.000.

А тамо ће Џумхура чекати Аргентинац Хуан Мартин дел Потро, који ове сезоне игра можда и понајбољи тенис у каријери.

Ове године освојио је два турнира, најприје у Акапулку и мастерс у Индијан Велсу, гдје је надиграо и Роџера Федерера у финалу.

Биће интересантно видјети шта ће Дамир да уради против "пробуђеног" Делпа.

Као некада – расположени Ђоковић бољи од Нишикорија! Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић успешно је започео наступ на Мастерсу у Мадриду победом над Кеијем Нишикоријем у првом колу – 7:5, 6:4.

Ђоковић је у дуелу који је окарактерисан и као потенцијално "Гренд слем финале" одиграо веома добро против расположеног противника и посао завршио за округло два сата.

Новак је у неким тренуцима подсетио на период када је био у најбољој форми, посебно када је у питању ритерн који је функционисао изузетно током већег дела сусрета.

Од самог старта је било очигледно да је расположен за игру, чисто је ударао лоптицу и није га омео ни пад концентрације средином првог дела – експресно је направио рибрејк и наставио да притиска ривала. Овај је попустио у самом финишу и српски представник је повео 1-0. 

Након нешто нервознијег почетка другог сета, Ђоковић се стабилизовао и поново улазио у терен када год је било могуће. И Нишикори је подигао ниво игре, па смо у следећих сат времена гледали једнако велику и интересантну борбу. 

Као и у првом, сачекао је своју прилику у завршници другог сета, осетио да има добар ритам и у 10. гему извршио нови притисак. Неколико шанси је пропустио, али је ритерн одлично функционисао и Ђоковић је обезбедио друго коло и дуел са победником сусрета Данил Медведев – Кајл Едмунд. 

Српски тенисери у понедељак поподне су пружили одличне партије и пласирали се у друго коло турнира Мастерс 1000 серије у Мадриду.

Новак Ђоковић победио је Кеија Нишикорија резултатом 7:5, 6:4, док је Душан Лајовић потврдио добру форму из квалификација, савладавши 38. на свету, Руса Карена Качанова са убедљивих 6:3, 6:2.

Ђоковић ће име наредног ривала сазнати у уторак, када се састају Кајл Едмунд (Велика Британија) и Данил Медведев (Русија), а Лајовић ће на искусног Француза Ришара Гаскеа, који је још у недељу елиминисао Томаша Бердиха.

Жреб је на турниру Мастерс 1000 серије у Паризу био немилосрдан према Ђоковићу и Нишикорију. Они су некада били први, односно четврти тенисер света и навикли су да играју међусобно када је улог далеко већи од пласмана у друго коло. Међутим, сада заузимају 12, односно 20. место на АТП листи и мукотрпно крче пут ка својим старим позицијама.

Уосталом, Новак је још летос, када је саопштио да одлази на вишемесечну паузу због повреде лакта, изјавио да ће му по повратку на АТП Тур бити изазов да са тешким противницима одмерава снаге пре финала и полуфинала... Јапанац је такође дуго одсуствовао са терена, јер га је мучио ручни зглоб.

Ноле је у првом сету преокренуо резултат после 2:3 уз брејк Нишикорија, тако што је већ у следећем гему узвратио за 3:3, па после пропуштених прилика на обе стране одузео сервис ривалу када су већ сви у публици очекивали 6:6 и "тај брејк".

Други сет био је мање динамичан. Осим једне Новакове спашене брејк лопте на самом старту, обојица су сигурно освајала гемове на свој сервис.

Одлука је пала при резултату 5:4, након што Нишикори није искористио чак четири гем лопте. Ђоковић је играо стрпљиво, чекао грешке са друге стране и искористио већ прву шансу да стави тачку на овај дерби окршај.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.685.828 долара, а титулу брани Рафаел Надал.

Извор: Б92/мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар