Madrid: Nole pravi protiv Nišikorija! Prošli Džumhur i Lajović!

Kao nekada – raspoloženi Đoković bolji od Nišikorija! Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo nastup na Mastersu u Madridu pobedom nad Keijem Nišikorijem u prvom kolu – 7:5, 6:4. Najbolji srpski teniser "položio" je veliki ispit već u prvom kolu mastersa u Madridu. Džumhur prekinuo crnu seriju! Prvi reket Bosne i Hercegovine plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu! Lajović nastavio sa blistavim partijama u Madridu! Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u Madridu pošto je pobedio Karena Hačanova iz Rusije.

Tenis 07.05.2018 | 18:30
Madrid: Nole pravi protiv Nišikorija! Prošli Džumhur i Lajović!
Lajović je pobedio sa 2-0 u setovima (6:3, 6:2), posle sat vremena igre.

Protivnik u narednoj rundi biće mu Rišar Gaske, koji je na početku turnira iznenadio Tomaša Berdiha pobedom u dva seta.

Džumhur prekinuo crnu seriju! Prvi reket Bosne i Hercegovine plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu!

Damir Džumhur je konačno prekinuo crnu seriju!

Poslije čak četiri turnira na kojima je ispadao na samom početku, sarajevski teniser je na madridskoj šljaci bio bolji od Francuza Žilijena Benetoa sa 2:0 u setovima 6:4 i 6:2 i izborio plasman u narednu rundu.

Damir nije dobro ušao ni u ovaj meč na četvrtom ovosezonskom mastersu jer je francuski teniseer odmah osvojio brejk i stekao sigurno vođstvo od 4:1. Međutim, tada se Džumhur probudio i potom osvojio pet uzastopnih gemova za vođstvo od 1:0 u setovima.

u drugom setu je najprije u trećem gemu oduzeo servis Benetou, a potom i u petom, za potvrdu pobjede i plasmana u drugo kolo turnira iz serije 1.000.

A tamo će Džumhura čekati Argentinac Huan Martin del Potro, koji ove sezone igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.

Ove godine osvojio je dva turnira, najprije u Akapulku i masters u Indijan Velsu, gdje je nadigrao i Rodžera Federera u finalu.

Biće interesantno vidjeti šta će Damir da uradi protiv "probuđenog" Delpa.

Kao nekada – raspoloženi Đoković bolji od Nišikorija! Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo nastup na Mastersu u Madridu pobedom nad Keijem Nišikorijem u prvom kolu – 7:5, 6:4.

Đoković je u duelu koji je okarakterisan i kao potencijalno "Grend slem finale" odigrao veoma dobro protiv raspoloženog protivnika i posao završio za okruglo dva sata.

Novak je u nekim trenucima podsetio na period kada je bio u najboljoj formi, posebno kada je u pitanju ritern koji je funkcionisao izuzetno tokom većeg dela susreta.

Od samog starta je bilo očigledno da je raspoložen za igru, čisto je udarao lopticu i nije ga omeo ni pad koncentracije sredinom prvog dela – ekspresno je napravio ribrejk i nastavio da pritiska rivala. Ovaj je popustio u samom finišu i srpski predstavnik je poveo 1-0. 

Nakon nešto nervoznijeg početka drugog seta, Đoković se stabilizovao i ponovo ulazio u teren kada god je bilo moguće. I Nišikori je podigao nivo igre, pa smo u sledećih sat vremena gledali jednako veliku i interesantnu borbu. 

Kao i u prvom, sačekao je svoju priliku u završnici drugog seta, osetio da ima dobar ritam i u 10. gemu izvršio novi pritisak. Nekoliko šansi je propustio, ali je ritern odlično funkcionisao i Đoković je obezbedio drugo kolo i duel sa pobednikom susreta Danil Medvedev – Kajl Edmund. 

Srpski teniseri u ponedeljak popodne su pružili odlične partije i plasirali se u drugo kolo turnira Masters 1000 serije u Madridu.

Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija rezultatom 7:5, 6:4, dok je Dušan Lajović potvrdio dobru formu iz kvalifikacija, savladavši 38. na svetu, Rusa Karena Kačanova sa ubedljivih 6:3, 6:2.

Đoković će ime narednog rivala saznati u utorak, kada se sastaju Kajl Edmund (Velika Britanija) i Danil Medvedev (Rusija), a Lajović će na iskusnog Francuza Rišara Gaskea, koji je još u nedelju eliminisao Tomaša Berdiha.

Žreb je na turniru Masters 1000 serije u Parizu bio nemilosrdan prema Đokoviću i Nišikoriju. Oni su nekada bili prvi, odnosno četvrti teniser sveta i navikli su da igraju međusobno kada je ulog daleko veći od plasmana u drugo kolo. Međutim, sada zauzimaju 12, odnosno 20. mesto na ATP listi i mukotrpno krče put ka svojim starim pozicijama.

Uostalom, Novak je još letos, kada je saopštio da odlazi na višemesečnu pauzu zbog povrede lakta, izjavio da će mu po povratku na ATP Tur biti izazov da sa teškim protivnicima odmerava snage pre finala i polufinala... Japanac je takođe dugo odsustvovao sa terena, jer ga je mučio ručni zglob.

Nole je u prvom setu preokrenuo rezultat posle 2:3 uz brejk Nišikorija, tako što je već u sledećem gemu uzvratio za 3:3, pa posle propuštenih prilika na obe strane oduzeo servis rivalu kada su već svi u publici očekivali 6:6 i "taj brejk".

Drugi set bio je manje dinamičan. Osim jedne Novakove spašene brejk lopte na samom startu, obojica su sigurno osvajala gemove na svoj servis.

Odluka je pala pri rezultatu 5:4, nakon što Nišikori nije iskoristio čak četiri gem lopte. Đoković je igrao strpljivo, čekao greške sa druge strane i iskoristio već prvu šansu da stavi tačku na ovaj derbi okršaj.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.685.828 dolara, a titulu brani Rafael Nadal.

Izvor: B92/mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar