Пурић Милићу: Дозови се памети!

Посланик СДС-а у Скупштини Брчко дистрикта Милан Пурић позвао је данас градоначелника Бршког Синишу Милића (СНСД) да не чини насиље над пословником и статутом дистрикта и не тражи смјене министара из те странке у извршној власти.

Босна и Херцеговина 07.05.2018 | 18:00
Пурић Милићу: Дозови се памети!
Пурић је на данашњој конференцији за новинаре рекао да Милић нема подршку за такво нешто, наводећи да српски посланици у скупштини дистрикта неће гласати за смјену министара из СДС-а.

Он упозорава да је Милић на овај начин унио дестабилизацију у функционисање власти у Брчком посебно у српском дјелу.

Пурић каже да је само неколико дана од када је СДС затражио од скупштинске већине да се у циљу консолидације и отклањања недостатака афирмативних гласова хрватских посланика, градоначелник Синиша Милић одлучио да из скупштинске већине елиминише СДС.

Казао је да је градоначелник најавио функционерима СДС-а који су чланови Владе Брчко дистрикта смјену.

"Ми га позивамо да то не чини јер то је насиље над Пословником и Статутом Брчко дистрикта као и над принципима демократије уопште, јер нема већину српских посланика за ту своју намјеру", казао је Пурић.

Према његовим ријечима, да има одговорности Милић би због тога поднио оставку на мјесто градоначелника .

"У сваком случају ово је врло опасна ситуација у коју се упушта градоначелник и позивамо га да још једном добро размисли шта планира урадити" - рекао је Пурић.

Одговарајући на новинарско питање да ли је коалиција СДС-НДП у скупштини стабилна, Пурић је одговорио потврдно и да имају подршку и ПДП-а који не подржавају овакав став градоначелника Милића.

Прије два дана Милић је казао да је постигнут договор о новој скупштинској коалицији у којој неће бити СДС_а. Милић је навео да ће нову скупштинску коалицију када су у питању српске странке чинити СНСД, ПДП и НДП.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар