Све о ликвидацији Аркановог убице

Милан Ђуричић Мики (48) из Лознице, један од осуђених за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, ликвидиран је у Јужноафричкој Републици из освете, јер је његова екипа, наводно, откуцала три нарко-боса из Аустралије, који су пали током филмског хапшења у хотелу „Метропол” у Београду са 600. 000 евра!

Србија 07.05.2018 | 13:35
Све о ликвидацији Аркановог убице
Милан Ђуричић Мики (48) из Лознице, један од осуђених за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, ликвидиран је у Јужноафричкој Републици из освете, јер је његова екипа, наводно, откуцала три нарко-боса из Аустралије, који су пали током филмског хапшења у хотелу „Метропол” у Београду са 600.000 евра!

Како „Ало!” сазнаје, Ђуричићева екипа се бави препродајом кокаина и цигарета на Балкану, а тројици држављана Аустралије је наместила хапшење због нерашчишћених рачуна у вези са дрогом. 

- Претпоставља се да је Мики водио битку за превласт над шверцом кокаина и да је дошао у сукоб са нарко-босовима из Аустралије. Полиција је непосредно после ликвидације код њега пронашла фалсификована документа, због чега је званична идентификација била додатно отежана. Полиција у Јоханесбургу располаже информацијама да криминалци из Србије најчешће испоручују дрогу у БиХ, као и Аустралију, јер је тамо чак шест пута скупља. Све указује да је висока цена кокаина у Аустралији кумовала сукобу унутар кокаинске мафије - каже наш извор и додаје да Микијеви сарадници одавно имају раширен бизнис по Лозници и околини.

- Екипа покојника већ претпоставља ко га је наместио, али и ко ће да га наследи у пословима. Мики се у Јужноафричкој Републици бавио препродајом дроге, а наводно и оружја. Прве информације указују да су се чланови његове групе већ договорили о преузимању послова. Они имају добро организован бизнис, повезани су са клановима у Црној Гори и имају своје релације за испоруку дроге. Они заобилазе устаљену руту за кокаин, која иде из Јужне Америке до Европе преко бродских лука у Шпанији и Холандији. Открили су да бродски товари привлаче много мању пажњу када из Јужне Америке прво путују у Аустралију, а тек оданде у Јужну Африку и, на крају, у Европу - објашњава наш саговорник.

Гаврић изгубио спонзора

Познаници Милана Ђуричића Микија наводе да је његова ликвидација директно угрозила Добросава Гаврића, који је за Арканово убиство осуђен на 35 година робије, јер је, наводно, остао без свог спонзора.

- Мики и Гаврић су били нераздвојни од 2002, када су изашли из притвора, па све до 2006, када је изречена пресуда за Арканово убиство. Често су били виђани заједно по кафанама у Лозници, а уочи изрицања пресуде су побегли у Јужну Африку. Микијева ликвидација је директно угрозила Гаврића, који се у Африци налази иза решетака. Обезбеђивао му је средства за живот и новац за финансирање адвоката, који већ годинама одлажу његову изручење Србији. Могуће је да ће суд у Јужноафричкој Републици после свега испоручити Гаврића у Србију, јер он неће имати од чега да плаћа скупе адвокате. Он је захтевао статус избеглице, за који је одбијен, а потом је тражио и азил у Јужноафричкој Републици - кажу познаници.

Тројица држављана Аустралије ухапшена су 15. јануара 2018. у Београду приликом примопредаје око 600.000 евра, а новац је вероватно потицао од продаје кокаина. Тада је ухапшен и један Либанац, због фалсификовања докумената, а заплењен је и један пиштољ. Како смо тада сазнали, реч је о новцу који је био намењен за плаћање кокаина за аустралијско тржиште. То је био наставак акције од 1. априла 2017, када је у Сиднеју заплењено 1,28 тона кокаина. Дрога је била скривена у пошиљци кинеског челика који је приспео у Сиднеј. Вредност заплењене дроге у сиднејској луци процењена је на око пола милијарде аустралијских долара - откривено је тада из извора блиских истрази. 

Српска полиција је после девет месеци истраге, коју је спроводила са колегама из Аустралије, ухапсила држављане те земље Т. В. (35), Р. А. (44) и Д. К. (49), који су доведени у везу са запленом 1,28 тона кокаина у Сиднеју. Кокаин, који је био спакован у 2.576 пакета и сакривен у челичним цевима, био је одличне чистоће, а његова тржишна вредност је процењена на 500 милиона аустралијских долара. Код Аустралијанаца је пронађено 638.020 евра, 11.350 аустралијских долара, 4.000 америчких долара, 18.300 чешких круна, 528.000 вијетнамских донга, 9.000 јапанских јена, 2.940 кинеских јуана, 2.500 тајландских бахта, 863 сингапурска долара, 112.000 динара, као и један пиштољ. Сецијални суд у Београду је 22. фебруара ове године одобрио Аустралији изручење ухапшених, осумњичених за међународни шверц дроге.

Породица отишла по тело

Чланови породице Микија Ђуричића, која живи у селу Клупци код Лознице, купили су карте за Јоханесбург одмах после незваничних вести о његовом убиству и чекали потврду МУП-а о идентификацији, да оду да преузму његово тело. - За допремање покојника у Србију потребна је спроводница, план превоза, датум и место сахране. После допремања леша, сахрана ће бити организована у његовом родном селу - кажу познаници породице.

Извор: Ало

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сатирицна Комедија

07.05.2018 11:41

Фин неки цова...ко сто је и Аркан био исто тако фин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

07.05.2018 18:31

Правда за Микија.

ОДГОВОРИТЕ