Sve o likvidaciji Arkanovog ubice

Milan Đuričić Miki (48) iz Loznice, jedan od osuđenih za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, likvidiran je u Južnoafričkoj Republici iz osvete, jer je njegova ekipa, navodno, otkucala tri narko-bosa iz Australije, koji su pali tokom filmskog hapšenja u hotelu „Metropol” u Beogradu sa 600. 000 evra!

Srbija 07.05.2018 | 13:35
Sve o likvidaciji Arkanovog ubice
Milan Đuričić Miki (48) iz Loznice, jedan od osuđenih za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, likvidiran je u Južnoafričkoj Republici iz osvete, jer je njegova ekipa, navodno, otkucala tri narko-bosa iz Australije, koji su pali tokom filmskog hapšenja u hotelu „Metropol” u Beogradu sa 600.000 evra!

Kako „Alo!” saznaje, Đuričićeva ekipa se bavi preprodajom kokaina i cigareta na Balkanu, a trojici državljana Australije je namestila hapšenje zbog neraščišćenih računa u vezi sa drogom. 

- Pretpostavlja se da je Miki vodio bitku za prevlast nad švercom kokaina i da je došao u sukob sa narko-bosovima iz Australije. Policija je neposredno posle likvidacije kod njega pronašla falsifikovana dokumenta, zbog čega je zvanična identifikacija bila dodatno otežana. Policija u Johanesburgu raspolaže informacijama da kriminalci iz Srbije najčešće isporučuju drogu u BiH, kao i Australiju, jer je tamo čak šest puta skuplja. Sve ukazuje da je visoka cena kokaina u Australiji kumovala sukobu unutar kokainske mafije - kaže naš izvor i dodaje da Mikijevi saradnici odavno imaju raširen biznis po Loznici i okolini.

- Ekipa pokojnika već pretpostavlja ko ga je namestio, ali i ko će da ga nasledi u poslovima. Miki se u Južnoafričkoj Republici bavio preprodajom droge, a navodno i oružja. Prve informacije ukazuju da su se članovi njegove grupe već dogovorili o preuzimanju poslova. Oni imaju dobro organizovan biznis, povezani su sa klanovima u Crnoj Gori i imaju svoje relacije za isporuku droge. Oni zaobilaze ustaljenu rutu za kokain, koja ide iz Južne Amerike do Evrope preko brodskih luka u Španiji i Holandiji. Otkrili su da brodski tovari privlače mnogo manju pažnju kada iz Južne Amerike prvo putuju u Australiju, a tek odande u Južnu Afriku i, na kraju, u Evropu - objašnjava naš sagovornik.

Gavrić izgubio sponzora

Poznanici Milana Đuričića Mikija navode da je njegova likvidacija direktno ugrozila Dobrosava Gavrića, koji je za Arkanovo ubistvo osuđen na 35 godina robije, jer je, navodno, ostao bez svog sponzora.

- Miki i Gavrić su bili nerazdvojni od 2002, kada su izašli iz pritvora, pa sve do 2006, kada je izrečena presuda za Arkanovo ubistvo. Često su bili viđani zajedno po kafanama u Loznici, a uoči izricanja presude su pobegli u Južnu Afriku. Mikijeva likvidacija je direktno ugrozila Gavrića, koji se u Africi nalazi iza rešetaka. Obezbeđivao mu je sredstva za život i novac za finansiranje advokata, koji već godinama odlažu njegovu izručenje Srbiji. Moguće je da će sud u Južnoafričkoj Republici posle svega isporučiti Gavrića u Srbiju, jer on neće imati od čega da plaća skupe advokate. On je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio i azil u Južnoafričkoj Republici - kažu poznanici.

Trojica državljana Australije uhapšena su 15. januara 2018. u Beogradu prilikom primopredaje oko 600.000 evra, a novac je verovatno poticao od prodaje kokaina. Tada je uhapšen i jedan Libanac, zbog falsifikovanja dokumenata, a zaplenjen je i jedan pištolj. Kako smo tada saznali, reč je o novcu koji je bio namenjen za plaćanje kokaina za australijsko tržište. To je bio nastavak akcije od 1. aprila 2017, kada je u Sidneju zaplenjeno 1,28 tona kokaina. Droga je bila skrivena u pošiljci kineskog čelika koji je prispeo u Sidnej. Vrednost zaplenjene droge u sidnejskoj luci procenjena je na oko pola milijarde australijskih dolara - otkriveno je tada iz izvora bliskih istrazi. 

Srpska policija je posle devet meseci istrage, koju je sprovodila sa kolegama iz Australije, uhapsila državljane te zemlje T. V. (35), R. A. (44) i D. K. (49), koji su dovedeni u vezu sa zaplenom 1,28 tona kokaina u Sidneju. Kokain, koji je bio spakovan u 2.576 paketa i sakriven u čeličnim cevima, bio je odlične čistoće, a njegova tržišna vrednost je procenjena na 500 miliona australijskih dolara. Kod Australijanaca je pronađeno 638.020 evra, 11.350 australijskih dolara, 4.000 američkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, kao i jedan pištolj. Secijalni sud u Beogradu je 22. februara ove godine odobrio Australiji izručenje uhapšenih, osumnjičenih za međunarodni šverc droge.

Porodica otišla po telo

Članovi porodice Mikija Đuričića, koja živi u selu Klupci kod Loznice, kupili su karte za Johanesburg odmah posle nezvaničnih vesti o njegovom ubistvu i čekali potvrdu MUP-a o identifikaciji, da odu da preuzmu njegovo telo. - Za dopremanje pokojnika u Srbiju potrebna je sprovodnica, plan prevoza, datum i mesto sahrane. Posle dopremanja leša, sahrana će biti organizovana u njegovom rodnom selu - kažu poznanici porodice.

Izvor: Alo

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Satiricna Komedija

07.05.2018 11:41

Fin neki cova...ko sto je i Arkan bio isto tako fin...

ODGOVORITE
Name

kameleon

07.05.2018 18:31

Pravda za Mikija.

ODGOVORITE