Мадрид: Ђоковић неће на терен прије 16 часова

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, не пре 16:00 почиње Мастерс у Мадриду мечом против Кеија Нишикорија у првом колу.

Тенис 07.05.2018 | 13:00
Мадрид: Ђоковић неће на терен прије 16 часова
Ђоковић је у два наврата освајао трофеј у главном граду Шпаније, 2011. и 2016, а имаће јако тежак пут да то учини по трећи пут.

Новак, ако победи Јапанца Нишикорија, у другом колу састаће се са бољим из дуела Медведев – Едмунд, а у трећем колу највероватније ће га чекати или Хеон Чунг или Давид Гофан.

Меч између Србина и Јапанца планиран је као трећи по реду на главном терену "Маноло Сантана", а дуел сигурно неће почети пре 16:00 по нашем времену. 

Пре Новака на истом терену биће прво француски дуел – Беноа Пер против Луке Пуја, па онда излазе Марија Шарапова и Ирина-Камелиа Бегу. 

Од преосталих српских тенисера једини у главном жребу нашао се Душан Лајовић који је, преко квалификација, изборио овај успех. Он ће свој меч почети најраније у 15:00, а састаје се са Русом Кареном Хачановим. 

Најбољи српски тенисер у историји 'белог спорта' у Мадриду тражи своју 69. титулу укупно, а 31. Мастерс титулу, али битније од освајања ће бити проналазак старе форме, као и доказивање себи, не јавности, да је спреман за потпун повратак и за најтеже мечеве. 

Турнир у Мадриду игра се за наградни фонд од 6,200,860 евра, а титулу брани Рафаел Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар