Албанцима смета "Боже правде"!

Вокри: Забранили смо Звезди да дође! Председник косовског фудбалског савеза Фадиљ Вокри потврдио је да је забрањено гостовање Црвене звезде у Грачаници.

Фудбал 07.05.2018 | 21:15
Албанцима смета "Боже правде"!
Фудбалском савезу тзв. Косова сметају српске заставе на СЦ "Драган Џајић" у Грачаници, али и то што је претходних година било скандирања "Косово је срце Србије" и интонирања "Боже правде".

Требало је да Звезда игра хуманитарну утакмицу, што је неколико година била пракса, а Вокри каже да је о одлуци ФС Косова обавестио и Европску фудбалску унију (УЕФА).

"Две године смо давали дозволу за утакмицу, али ове нисмо јер је у последњој утакмици било ствари који не припадају спорту. Тада су биле и увредљиве поруке и зато смо одбили Звездин захтев. Такође, обавестили смо УЕФА да неће бити утакмице", рекао је Вокри за локални Коха диторе. 

Вокри је на претходна гостовања Црвене звезде у Грачаници алудирао да је скандирање са трибина "Косово је срце Србије" увредљива порука, као и интонирање српске химне "Боже правде". 

Утакмица између Грачанице и Црвене звезде требало је да се одигра у среду 9. маја са циљем да се новац од продатих улазница донира Гинеколошкој клиници у Грачаници, одељењу педијатрије. 

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кал

07.05.2018 19:29

Боже правде провоцира све не србе,то је давно закључено.

ОДГОВОРИТЕ